-3 C
Novi Travnik
Utorak, 2 Marta, 2021

Novi Travnik: Dogovorena sanacija puta u selu Lisac

Načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo sa suradnicima posjetio je Mjesnu zajednicu Zagrlje kako bi se na licu mjesta uvjerio u navode građana da je došlo do brojnih oštećenja na lokalnoj putnoj mreži a kao posljedica prekomjernog korištenja lokalnog puta za eksploataciju drvnog sortimenta teškim strojevima koji se nalaze u vlasništvu ŠGD „Šume Središnje Bosne“.

U naselju Lisac načelnik je održao sastanak kom su prisustvovali predstavnici mjesne zajednice i predstavnici Šumsko gospodarskog društva „Šume Središnje Bosne“ gdje je konstatirano da je došlo do oštećenja lokalnog puta te će navedeno društvo sanirati oštećenja koja su nastala kao posljedica djelovanja njihovih radnih strojeva.

Predstavnici ŠGD „Šume Središnje Bosne“ izrazili su spremnost financijski sudjelovati u sanaciji lokalnog puta u MZ Lisac te je načelnik Općine Novi Travnik predložio formiranje Povjerenstva koje će izvršiti predračunsku procjenu potrebnih sredstava za realizaciju dogovorenih aktivnosti.

ŠGD „Šume Središnje Bosne“ po izvršenoj procjeni osigurat će potrebni iznos sredstava dok će Općina Novi Travnik , sukladno zakonskim propisima, provesti proceduru izbora izvođača radova te vršiti kontrolu nad izvedenim radovima.

Na sastanku se također razgovaralo o planskim aktivnostima sječe šume na području Mjesne zajednice Pribilovići . Tim povodom , načelnik Stjepan Dujo zatražio je provođenje svih potrebnih mjera kako bi lokalni vodovod ostao zaštićen a stanovništvu nesmetano nastavilo konzumirati dovoljne količine pitke vode.

popularno

Velika zastava Bosne i Hercegovine zavijorila se iznad Opare!

I dok stotine fotografija i video snimaka sa istaknutim državnim simbolima kruže društvenim mrežama ovog ponedjeljka u Bosni i Hercegovini, a sve...

Novi Travnik – Polaganjem cvijeća obilježen Dan nezavisnosti

Povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, predsjedavajući OV Novi Travnik Selver Zukić, zamjenik predsjedavajućeg OV Senad Džaja, predsjednici klubova SDA,...

NK Brekovica porazila Novi Travnik na Gradskom stadionu

Danas je na gradskom stadionu odigrana prijateljska utakmica između naše ekipe, i ekipe NK Brekovica.Nakon sjajne utakmice protiv NK Travnika, moramo reči...

Nakon pada sa skele mladi Novotravničanin izgubio bitku za život

Kako prenosi Centralna.ba jučer je u Mostaru preminuo mladi novotravničanin Čorbeg Admir, koji je preminuo od posljedica pada sa skele.
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se