5.8 C
New York
Monday, June 24, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Nakon korona-zabave u Sarajevu Šabanović razriješen dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS-a

Prim. dr. Jusuf Šabanović razriješen je jutros dužnosti šefa Opće i abdominalne hirurgije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, potvrdila je za „Avaz“ direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.  

Podsjećamo, Šabanović je organizirao rođendansku zabavu u sarajevskom restoranu „Golf klub“, kojoj je prisustvovao veći broj ljudi, uključujući ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Stašu Košarca te estradne umjetnike poput Halida Bešlića, Semira Cerića Koketa, Harija Varešanovića, Slađane Mandić…

Zabava u restoranu je prekinuta nakon intervencije policije, jer su okupljanja još zabranjena zbog pandemije koronavirusa, kao i rad ugostiteljskih objekata.

Gosti će biti sankcionirani u skladu sa zakonskim propisima, kao i ugostitelj.

U vezi sa Šabanovićem, koji je razriješen dužnosti, iz KCUS-a navode:

– Zbog nepoštivanja općih propisanih mjera i opasnosti za uposlenike KCUS-a i bolesnike, upućen je u samoizolaciju i na postupak epidemiologa u Kantonu Sarajevo. Pravila su ista za sve i svi ih moraju poštovati, bez izuzetka i bez obzira na titule i status u društvu. KCUS principijelno postupa i smatra da je ponašanje kolege nedopustivo rizično. Ne želimo da bilo ko, neodgovornim ponašanjem, ugrozi dosadašnje izvanredne rezultate u borbi protiv Covida-19 koje smo postigli.

Popularni članci