5.8 C
New York
Monday, June 24, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Zbog korona-derneka razriješen dužnosti u Vijeću KS za praćenje virusa

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Rusmir Mesihović jutros je doktora Nihada Fejzića razriješio dužnosti članstva u Naučnom tijelu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom.

Razrješenje dužnosti je došlo nakon što je objelodanjen dernek kojem su prisustvovali državni ministar, sarajevski doktori i muzičari, a na upražnjeno mjesto u Vijeću imenovan je epidemiolog Željko Ler.

Naime, riječ je o rođendanskoj proslavi hirurga Jusufa Šabanovića, koji je slavio zajedno s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcem, doktorom i dekanom Veterinarskog fakulteta Nihadom Fejzićem, estradnim umjetnicima Halidom Bešlićem, Harijem Varešanovićem, Šerifom Konjevićem, Semirom Cerićem Koketom, Slađanom Mandić, kao i biznismenom Zijadom Blekićem.

Cijelu zabavu svojim Instagram fanovima prenosila je pjevačica Slađana Mandić, a nakon dolaska policije korona-dernek je završen i prisutni su dobili prekršajne naloge.

Ostavke onih koji su na funkcijama, poput hirurga Šabanovića, ministra Košarca i dekana Fejzića tražili su iz Naše stranke i PDP-a, a slavljeniku već prijeti suspenzija, jer je na ovaj način ugrozio živote i uposlenika i pacijenata.

Video derneka pogledajte klikom ispod

Popularni članci