5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Sa korona-derneka do sada kažnjeno 19 osoba, svi “kraći” za po najmanje 500 KM

Službenici MUP-a Kantona Sarajevo izdali su 19 prekršajnih naloga osobama koje su identifikovali i zatekli na skandaloznom korona-derneku koji je održan iza zaključanih vrata jednog ugostiteljskog objekta.Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo rekao je za Klix.ba da su sve osobe koje su identifikovane ili zatečene na mjestu dobile prekršajne naloge. Minimalna novčana kazna za kršenje socijalne distance iznosi 500 KM.

“Nastavlja se daljnji rad na identifikaciji svih osoba koje su bile učesnici zabave u navedenom objektu, u vrijeme kada je rad ugostiteljskih objekata zabranjen”, dodao je Hadžiabdić.

Kako saznajemo, utvrđuje se i koje osobe su prekršile naredbu o zabrani kretanja osobama starijim od 65 godina.

“Odmah je ostvarena neophodna saradnja s nadležnom inspekcijom kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada kako bi poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, dodao je Hadžiabdić.

Prekršajni nalozi su izdati zbog kršenja naredbi Federalnog štaba civilne zaštite odnosno Kriznog štaba KS, koje su na snazi s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa.

Sinoćnja zabava je šokirala kompletnu bh. javnost. Građani su posebno ogorčeni jer oni koji bi morali biti primjer ostalima zapravo krše zakon i to čak ne kriju, dok istovremeno građani sjede u svojim domovima skoro dva mjeseca i slušaju preporuke nadležnih organa.

To je potvrdio i ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismir Jusko.

“Ovo što se danas desilo je sramotno, u pitanju su ljudi koji trebaju biti primjer građanima kada je riječ o poštivanju mjera. Ovo je za najveću moguću osudu”, rekao nam je Jusko.

Objekat je zatvoren, a od prisutnih su uzeti podaci, uključujući i vlasnika restorana u kojem se sve odigralo. Osim toga, načinjena je i zabilješka za inspekciju koja je upućena u objekat.

Podsjećamo, korona-derneku koji je organizovan, kako saznajemo, povodom proslave rođendana ljekara Jusufa Šabanovića, prisustvovali su državni ministar Staša Košarac, pjevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Slađana Mandić, Semir Cerić Koke… Među prisutnima je bio i Ajlin Ahmić koji je prije pet godina osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog šverca kanabisa i koji je sklopio nagodbu s Tužilaštvom BiH.

Popularni članci