11 C
Novi Travnik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Žestoka rasprava vijećnika o aktivnostima povodom obilježavanja Dana općine

Danas je održana šesta redovna sjednica OV Novi Travnik na kojoj je sve sa dnevnog reda usvojeno, uglavnom jednoglasno.

Na inicijativu kluba vijećnika SDPa kolegij OV Novi Travnik je u dnevni red današnje sjednice uvrstio i Informaciju o aktivnostima povodom Dana općine. Upravo je ta tačka bila povod za raspravu vijećnika, te nekoliko upućenih kritika načelniku.

Nezakonito obilježen “Dan općine”

Šef kluba SDA, Sanel Silajdžija, zamjerio je načelniku jer je nezakonito obilježio Dane općine. Naime, Dujo je prekršio član 11. Statuta gdje vijeće mora donijeti odluku o obilježavanju.

SDA je pored nezakonitog obilježavanja pozvala na odgovornost i Komisiju za dodjelu priznanja i nagrada jer prvi put nisu raspisali javni poziv i prvi put nisu dodijeljena javna priznanja za Dan općine. Klub SDA pozvao je predsjednicu komisije na odgovornost i smjenu.

“Ja sam se osjećao kao da nisam Novotravničanin. Poziv sam dobio dan prije, nas vijećnike niko nije dočekao. Vijeće nije donijelo odluku o obilježavanju, nismo podijelili nagrade i priznanja. Tamo su bili plavo-bijeli baloni, to su boje HDZ-a. Sloganu “Mjesto za sve” nije mjesto na obilježavanju Dana općine”, rekao je Silajdžija.

Ovakav stav načelnika osudili su svi vijećnici izuzev HDZ-a.

Nije održana svečana sjednica

Ispred Kluba SDP-a Besim Belegić ukazao je na nekoliko propusta prilikom obilježavanja “Dana općine”. Naime, iz nekog razloga izostala je svečana sjednica OV koja se godinama unazad obilježavala na rođendan općine Novi Travnik. Umjesto toga upriličeno je druženje vijećnika sa građanima, a na koje se odazvalo svega par vijećnika.

Načelnik je samovoljno odlučio da 11.6. bude neradni dan. Organizovan je izlet, a vijećnici i javnost ostali su uskraćeni za informaciju zašto je donesena takva odluka zbog koje su stanovnici Novog Travnika ostali uskraćeni za usluge općine.

Belegić je također kritikovao načelnika i predsjedavajućeg OV zbog ukidanja dugogodišnje prakse obilježavanja bitnih datuma u historiji naše domovine u kojima su zajedno učestvovali načelnik i vijećnici.

Dujo je kazao kako je ovakav stav vijećnika samo ljubomora.

popularno

Zakazana sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u Sali Općine u  četvrtak, 23.09.2021. godine, sa početkom u  10,00 sati.

Jak zemljotres zapadno od Tuzle osjetio se i u Novom Travniku

Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je oko 3 sata građane Novog Travnika. Radi se o zemljotresu sa epicentrom od...

Novi Travnik remizirao sa Kiseljakom

U šestom kolu Druge lige Federacije BiH Zapad NK Novi Travnik gostovao je lideru na tabeli NK Kiseljaku. Utakmica...

Kantonalni porezni ured Novi Travnik -Zapečaćeno 12 objekata, izdato 42 prekršajna naloga

Kantonalni porezni ured Novi Travnik i Kantonalni porezni ured Mostar dana 16. septembra 2021. godine izvršili su 52 djelomične inspekcijske kontrole (blic...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!