11 C
Novi Travnik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Vučić pravi svjetsku vojnu silu! Od koga to Srbija treba da se brani?

Srbija je od Rusije prihvatila sistem protivazdušne odbrane “Pancir S1”, te tako još više rizikovala američke sankcije, smatraju analitičari.

Bivši glavnokomandujući američkih kopnenih snaga u Evropi, američki general Frederick Ben Hodges izjavio je povodom isporuke prvog dijela ruskog PVO sistema “Pancir” “Od koga Srbija smatra da treba da se brani?”

Suma koju je Srbija platila Rusiji za raketni sistem “Pancir S1” nepoznata je javnosti. Na svjetskom tržištu vojne opreme jedan raketni sistem ovog tipa košta između 13 i 14,6 miliona dolara.

Aleksandar Vučić izjavio je kako, i pored kritika američkog generala Hodgesa zbog nabavke sistema “Pancir”, ne smatra da će Srbija biti izložena sankcijama.

“Pitam se čemu li ovi sistemi služe? Od koga Srbija smatra da treba da se brani? Zapad je neumoran u pronalaženju načina da priđe Srbiji. I ne predstavlja nikakvu pretnju Srbiji”, rekao je general Hodges.

Vučić mu je danas, pak, postavio kontrapitanje.

“Zbog čega ste generale kupovali helikoptere Hrvatima, ko njih ugrožava? A zbog čega ste Pancer haubice prodavali Hrvatima? I kako to da Albanci u Sjevernoj Makedoniji imaju sva prava, a Srbi u Crnoj Gori nemaju, to su sve pitanja na koja nema odgovora”, rekao je Vučić.

popularno

Zakazana sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u Sali Općine u  četvrtak, 23.09.2021. godine, sa početkom u  10,00 sati.

Jak zemljotres zapadno od Tuzle osjetio se i u Novom Travniku

Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je oko 3 sata građane Novog Travnika. Radi se o zemljotresu sa epicentrom od...

Novi Travnik remizirao sa Kiseljakom

U šestom kolu Druge lige Federacije BiH Zapad NK Novi Travnik gostovao je lideru na tabeli NK Kiseljaku. Utakmica...

Kantonalni porezni ured Novi Travnik -Zapečaćeno 12 objekata, izdato 42 prekršajna naloga

Kantonalni porezni ured Novi Travnik i Kantonalni porezni ured Mostar dana 16. septembra 2021. godine izvršili su 52 djelomične inspekcijske kontrole (blic...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!