5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

VIDEO- Oluja pregazila Veliku Britaniju i dijelove Evrope

Oluja Ciara pogodila je Veliku Britaniju i dijelove sjeverne Evrope. Najmanje pet osoba je smrtno stradalo u toku oluje i obilnih padavina koje su zahvatile ovo područje. Sa jakim udarima vjetra i do 150 kilometara na sat, ova oluja je izazvala velike poplave i haos u prometu.

Stotine letova su prizemljeni, glavne ceste zatvorene, a polasci vozova odgođeni. Helen Roberts, meteorolog u Met Office je rekla da bi ovo vrlo vjerovatno mogla biti najgora oluja ovog vijeka. “Definitivno je najveća oluja u proteklih 7 godina, a što se tiče područja koje je zahvatila, onda je ona vjerovatno najveća u ovom stoljeću,” rekla je Roberts. Poplave su primorale stanovnike da napuste svoja prebivališta u nekim dijelovima Lancashire-a i Yorkshire-a, uključujući i područje Whalley-a, gdje su se stanovnici spašavali pomoću čamaca.

Agencija za okoliš je već uputila 190 upozorenja na poplave širom Engleske. Do 4 sata popodne, 118 000 domova je ostalo bez struje. Rečeno je da je prerano da se utvrdi tačna razina štete poslije oluje, jer je zahvatila veliki dio Evrope.

Popularni članci