5.8 C
New York
Monday, June 24, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Pogledajte: Kako je dijete pomoglo da uhvate pljačkaša džamije u Sarajevu

Mještani Miševića u sarajevskoj općini Hadžići, jučer su uhvatili muškarca koji je pokušao opljačkati džamiju.Tako je kradljivac brzo završio s lisicama na rukama, samo zahvaljujući građanima koji su ga zadržali do dolaska policije.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Među mještanima koji su uhvatili lopova bio je i Admir Mujanović, koji je za pljačku saznao od četverogodišnjeg sina.

“Jučer oko 12:50 sati sin me je pozvao putem mobilnog telefona i obavijestio da je u toku pljačka džamije u ulici Bosanska u Miševićima. Rekao mi je ‘babo jedan čovjek u šarenom odijelu pljačka džamiju’. Na momenat ga nisam shvatio ozbiljno. Rekao sam mu da mi da mamu na telefon i ona je zaista potvrdila ono sta je moj sin rekao. Vidjeli su pljačkaša na videonadzoru. Džamija je udaljena nekoliko metara od kuće. Odmah sam se uputio na mjesto događaja. U putu sam pozvao komšije i rekao ako im ako su blizu da idu ispred džamije u kojoj je pljačka te da dolazim i ja”, ispričao je za Klix.ba Mujanović.

Kada je stigao u džamiju, jedan od Mujanovićevih komšija pokušao je savladati pljačkaša, ali je ovaj uspio umaći.

“Krenuo je bježati, a onda sam komšiji priskočio u pomoć i uspjeli smo ga savladati. Pozvali smo policiju i predali im pljačkaša. Cijeli događaj zabilježen je na videosnimcima”, kaže Mujanović i dodaje:

“Moj sin uživa da nosi policijsko odijelo i ima policijsku opremu. Kupio sam mu to, jer s tim se najviše voli igrati”, rekao je Mujanović.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno nam je da se dogodilo razbojništvo te da je osumnjičeni uhapšen.

Izvor: Klix.ba

Popularni članci