5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Uhapšen muškarac, pronađeno krivotvorenih 20.000 dolara i 16.000 eura

Policija je u Srebreniku uhapsila jednu osobu koja je osumnjičena za krivotvorenje novca. U organiziranoj akciji također je zaplijenjen najvjerovatnije krivotvoreni novac u iznosu od 20.900 američkih dolara i 16.250 eura.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je pare.jpg

Kako su naveli iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, policijski službenici su sveobuhvatnim istražnim radnjama na rasvjetljavanju krivičnog djela Krivotvorenje novca, koje je počinjeno u januaru 2020. godine na području Gradačca, došli do saznanja o mogućem počiniocu, a riječ je o 26-godišnjem D.Č. bez stalnog mjesta prebivališta.

“Operativnim radom na terenu, policijski službenici Policijske uprave Gradačac su u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Srebrenik i Policije Brčko distrikta, jučer pronašli navedenu osobu na području Srebrenika, kod kojeg su pronašli i oduzeli veći broj najvjerovatnije krivotvorenih novčanica u različitim apoenima u ukupnom iznosu od 20.900 američkih dolara i 16.250 eura”, naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Istog dana u službenim prostorijama je izvršena kriminalistička obrada nad D.Č. zbog postojanja osnova sumnje da je na području Gradačca u januaru 2020.godine počinio krivično djelo Krivotvorenje novca – stavljanjem u opticaj novčanicu za koju je vještačenjem utvrđeno da je krivotvorena, kao i osnove sumnje da je dva puta stavio u opticaj krivotvorene novčanice na području Brčko distrikta.

Popularni članci