11 C
Novi Travnik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Sudski vještak o pogibiji dječaka u Turbetu: Golovi su morali biti pričvršćeni, zakon je jasan!

Nakon nesreće u Osnovnoj školi Turbe kod Travnika u kojoj je u petak prilikom pada konstrukcije gola poginuo učenik sedmog razreda, te organiziranja peticije od strane roditelja koji traže smjene odgovornih, zakonska strana priče je, kaže Kazimir Pobrić, stalni sudski vještak za građevinarstvo, veoma jasna.

  • Golovi, kao i sve druge sportske sprave, morali su biti, mi to kažemo, ankerisani. To nam je potvrdio i ovaj tragični slučaj. A i niz proteklih godina svjedoci smo kroz medije da se ovakve stvari događaju i između ostalog to bi trebalo da nam bude pouka da ankerišemo sportsku opremu – rekao je Pobrić.

Prema njegovim riječima, tehnički prijem objekta teško je moguće obaviti makar bez uvjetne primjedbe o neankresiranim sportskim spravama.

  • Moram isključiti svaku mogućnost ozljeđivanja kad su u pitanju učenici škole ili rekreativci. Škola bi u svakom slučaju trebala znati na šta su upućeni kad je u pitanju tehnički prijem objekta, koji se ne može obaviti ako sve to nije ispunjeno. Igra sportskih klubova u toj dvorani ne može biti opravdanje za neankerisanje sportskih sprava – rekao je Pobrić.

Podsjetimo, ravnateljica škole, Mediha Ridžić, kazala je kako ona ne zna postoje li propisi koji bi odredili jesu li golovi trebali biti fiksirani.

Avaz.ba

popularno

Zakazana sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u Sali Općine u  četvrtak, 23.09.2021. godine, sa početkom u  10,00 sati.

Jak zemljotres zapadno od Tuzle osjetio se i u Novom Travniku

Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je oko 3 sata građane Novog Travnika. Radi se o zemljotresu sa epicentrom od...

Novi Travnik remizirao sa Kiseljakom

U šestom kolu Druge lige Federacije BiH Zapad NK Novi Travnik gostovao je lideru na tabeli NK Kiseljaku. Utakmica...

Kantonalni porezni ured Novi Travnik -Zapečaćeno 12 objekata, izdato 42 prekršajna naloga

Kantonalni porezni ured Novi Travnik i Kantonalni porezni ured Mostar dana 16. septembra 2021. godine izvršili su 52 djelomične inspekcijske kontrole (blic...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!