5.8 C
New York
Monday, June 24, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Sead Karakaš: Poznata sudbina stanovnika solitera u Novom Travniku, u SBK imamo dva aktivna klastera

Nakon danas održane vanredne sjednice Vlade SBK, medijima se obratio Sead Karakaš, direktor Zavoda za javno zdravstvo SBK/KSB:

Moram naglasiti da mi u SBK trenutno imamo dva aktivna klastera i to “Gornji Vakuf-Uskoplje”, kao i klaster “Tuzla” koji je aktivan u Vitezu. Što se Gornjeg Vakufa tiče, pored prvo dvoje zaraženih, jučer je potvrđena zaraza bliskog prijatelja i komšije prvozaraženih. U Vitezu je potvrđena zaraza porodice iz domaćinstva prvozaraženog, i taj klaster se drži samo na tom lokalitetu trenutno. Mi smo do sada ukupno testirali 95 lica, te imamo 12 pozitivnih slučajeva. Ono što je bitno naglasiti je da nemamo oboljelih. Svi su bez simptoma, osim jednog slučaja koji je kroz par dana pokazivao blage simptome.” riječi su direktora Kantonalnog Zavoda.

Poznata je i sudbina stanovnika solitera u Novom Travniku.

Mi smo u tom dijelu proveli sve radnje, proveli smo jako puno testiranja, i nemamo novozaraženih. Njima izolacija ističe u nedjelju, te ćemo cijelu zgradu koja je u izolaciji pustiti, sa izuzetkom zaraženog, kod kojeg moramo provesti dodatne procedure kako bismo bili sigurni da je on slobodan i da može izaći.

Blokirani solliter u Novom Travniku

Agencija DAN

Popularni članci