5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Preminula žena koja je bila zaražena koronavirusom

U mostarskoj Covid bolnici preminula je ženska osoba (75) iz Čitluka rođena 1945. godine, koja je bila zaražena koronavirusom.Ovo je potvrdio Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona. Prema informacijama iz mostarske Covid bolnice, pacijentica je od ranije patila od bolesti srca.

Ovo je osmi smrtni slučaj od posljedica koronavirusa u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Također, u Zapadnohercegovačkom kantonu registrirana je još jedna osoba zaražena koronavirusom koja je iz Širokog Brijega, potvrđeno nam je iz Štaba civilne zaštite tog kantona.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačkog kantona, rezultat na prisustvo koronavirusa je stigao nakon testiranja tokom jučerašnjeg dana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Do sada su u ZHK 64 osobe bile pozitivne na prisustvo koronavirusa. S područja Širokog Brijega je 49 osoba, 11 iz Gruda, 4 iz Posušja, a u Ljubuškom do sada nije zabilježen nijedan slučaj. U samoizolaciji se trenutno nalazi 790 osoba na prostoru ZHK, najveći broj na području Širokog Brijega.

Iz Štaba civilne zaštite podsjećaju da je od 11. aprila do daljnjeg na snazi zabrana kretanja izvan svog mjesta prebivališta osobama s prostora Zapadnohercegovačkog kantona, što je svojevrsna mjera zaštite od širenja epidemije koronavirusa.

Popularni članci