5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Dodik se pohvalio da je u RS-u otpušteno samo 800 ljudi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Oni su razgovarali o odnosima Srbije i Bosne i Hercegovine, odnosno Srbije i entiteta RS. Milorad Dodik kazao je kako će za vikend kada pravoslavni vjernici slave Vaskrs biti produžen policijski sat.

“Usaglasili smo mjere u Republici Srpskoj i Srbiji, morat ćemo produžiti period trajanja policijskog sata i zabrane okupljanja. Ovo ne želimo ni Vučić, ni ja, ali bez oklijevanja moramo to uraditi, da zabranimo kretanje i okupljanje. Važan nam je Vaskrs, ali i da nemamo posljedice”, rekao je on.

On je dodao da RS prati program pomoći privredi koji je ustanovila Srbija te da je doneseno niz mjera pomoći ekonomskom i privrednom sektoru. Naglasio je disciplinu poslodavaca za koje kaže da su poslušali uputstva i nisu otpuštali radnike:

“Imamo dobro rauzmijevanje poslovnog sektora, poslodavaca, a u mjesec i nešto je otpušteno samo 800 radnika, njih 500 radilo je na određeno vrijeme, što znači da su postupili razumno kad smo ih zamolili da ne otpuštaju”.

Predsjedniku Srbije Dodik se zahvalio na dosadašnjoj pomoći, dok je Vučić najavio novu pomoć u budućnosti.

“Republika Srpska bi bez pomoći Srbije prošla mnogo teže. Naši su se napori pokazali dobrima”, riječi su Milorada Dodika.

Vučić je kazao da je Srbija do sada pružila građanima ovog bh. entiteta značajnu podršku u medicinskim aparatima i zaštitnoj opremi.

“Uputit ćemo još značajniju podršku u naredna dva-tri dana, stotine hiljada zaštitnih rukavica, maski, nove respiratore”, najavio je Vučić.

Govoreći o ekonomskim posljedicama i mjerama, Vučić je kazao kako će cijela Evropa nakon epidemije biti u teškoj ekonomskoj situaciji, no da će Srbija krizu podnijeti lakše od ostalih.

(Klix.ba)

Popularni članci