11.8 C
Novi Travnik
Nedjelja, 16 Maja, 2021

PRELIMINARNO: Ko će ući u novotravničko Općinsko vijeće

Općina Novi Travnik na Lokalnim izborima 2020 dobila je novog načelnika, ali i par novih imena u Općinskom vijeću.

Iako je CIK zvanično prebrojao tek 60% birališta u našoj Općini, već se da naslutiti ko bi mogao ući u Općinsko vijeće gdje će ponovo većinu činiti SDA i HDZ BIH, HDZ 1990.

Još uvijek je rano zaključiti koliko će koja stranka imati članova u vijeću, ali prema dosadašnjim prebrojanim glasovima na neki način se može špekulisati.

Najviše osvojenih glasova u SDA stranci za sada imaju Čakić Nermina, Delić Eldin, Skopljak Anel, Zec Arnel, Zukić Selver i Silajdžija Sanel.

Na listi HDZ BIH, HDZ 1990 najviše glasova imaju Marjanović Marijan, Matošević Ljubica, Marijanović Nikola, Stanić Fabo, Barnjak Josipa i Radeljić Boro.

Slijedi SDP koji bi ove godine mogao povećati broj vijećnika. Vodeći na ovoj listi za sada su Belegić Besim, Brljak Asmir i Haskić Jasmina.

Narod i Pravda će također imati svoje vijećnike. Trenutno je siguran nosilac liste Brljak Nevzudin, a do mandata u OV bi mogli Kopčić Ramiz i Kapetan Alen.

Stranka za BIH bi mogla imati dva vijećnika. Na toj listi su daleko ispred ostalih Džaja Senad i Delić Šaban.

Stanić Mijo i Vidović Matea imaju šansu da uđu u vijeće ispred stranke HSS Stjepana Radića, a ispred stranke HSP BiH u vijeće će vjerovatno Dominović Zdenko.

SBB će imati vjerovatno ponovo jednog vijećnika, a to će biti nosilac liste Senad Zahirović. Još uvijek nije sigurno hoće li nosilac liste BPS-a, Skopljak Fikret i nosilac liste DF-a, Kalbić Sefir prijeći potrebni prag za ulazak u OV.

popularno

Novi Travnik: Sinovi šehida podigli zastavu u Šenkovićima

Drugog dana Ramazanskog bajrama u našoj državi obilježava se Dan šehida. Ovaj dan obilježava se i u novotravničkim selima,...

Općina Novi Travnik sufinansira popravke krovova na objektima zajedničkog stanovanja

Na stranici Općine Novi Travnik objavljen je Javni poziv za sufinansiranje popravke krovova na objektima zajedničkog stanovana u Novom Trvniku.

Saobraćajna nesreća u Novom Travniku

Večeras oko 22 sata dogodila se saobraćajna nesreća na raskrsnici kod Sportske dvorane u Novom Travniku, prenosi Drukčiji. U...

Džemat Lisac: Uručene vakufname IZ braći Mujić Ferzi i Muji i sestri Hasibi

Jutros su prije klanjanja bajram namaza uručene Vakufname islamske zajednice u BiH braći Mujić Muji i Fejzi, te njihovoj sestri Hasibi.
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!