-2 C
Novi Travnik
Srijeda, 2 Decembra, 2020
nove-info.com

PRELIMINARNO: Ko će ući u novotravničko Općinsko vijeće

Općina Novi Travnik na Lokalnim izborima 2020 dobila je novog načelnika, ali i par novih imena u Općinskom vijeću.

Iako je CIK zvanično prebrojao tek 60% birališta u našoj Općini, već se da naslutiti ko bi mogao ući u Općinsko vijeće gdje će ponovo većinu činiti SDA i HDZ BIH, HDZ 1990.

Još uvijek je rano zaključiti koliko će koja stranka imati članova u vijeću, ali prema dosadašnjim prebrojanim glasovima na neki način se može špekulisati.

Najviše osvojenih glasova u SDA stranci za sada imaju Čakić Nermina, Delić Eldin, Skopljak Anel, Zec Arnel, Zukić Selver i Silajdžija Sanel.

Na listi HDZ BIH, HDZ 1990 najviše glasova imaju Marjanović Marijan, Matošević Ljubica, Marijanović Nikola, Stanić Fabo, Barnjak Josipa i Radeljić Boro.

Slijedi SDP koji bi ove godine mogao povećati broj vijećnika. Vodeći na ovoj listi za sada su Belegić Besim, Brljak Asmir i Haskić Jasmina.

Narod i Pravda će također imati svoje vijećnike. Trenutno je siguran nosilac liste Brljak Nevzudin, a do mandata u OV bi mogli Kopčić Ramiz i Kapetan Alen.

Stranka za BIH bi mogla imati dva vijećnika. Na toj listi su daleko ispred ostalih Džaja Senad i Delić Šaban.

Stanić Mijo i Vidović Matea imaju šansu da uđu u vijeće ispred stranke HSS Stjepana Radića, a ispred stranke HSP BiH u vijeće će vjerovatno Dominović Zdenko.

SBB će imati vjerovatno ponovo jednog vijećnika, a to će biti nosilac liste Senad Zahirović. Još uvijek nije sigurno hoće li nosilac liste BPS-a, Skopljak Fikret i nosilac liste DF-a, Kalbić Sefir prijeći potrebni prag za ulazak u OV.

popularno

Bugojno – Tri naoružane maskirane osobe presrele brzu poštu, otuđena veća količina novca

Dana 01.12.2020.godine oko 18,05 sati u PS Bugojno je prijavljeno razbojništvo u poslovnici brze pošte, koja se nalazi u ulici Gromile, općina...

CIK prebrojao glasove: Poznat novi sastav novotravničkog Općinskog vijeća

Danas je CIK zvanično objavio da su prebrojani svi glasovi sa Lokalnih izbora za područje Novog Travnika. Nakon što...

Neće biti dodatnih mjera u BiH

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, nakon sastanka u Doboju rekao je kako Bosna i Hercegovina neće uvoditi dodatne mjere...

Izbori u Novom Travniku: HDZ osvojio najviše glasova, slijede SDA i SDP

Lista HDZ BiH, HDZ 1990 osvojila je najviše glasova na izborima u Novom Travniku. Iza njih je SDA, zatim SDP i NiP....
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Sadržaj je zaštićen!