2 C
Novi Travnik
Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021

Općina Travnik će graditi stanove za mlade bračne parove iz Travnika, dobit će ih po izuzetno povoljnim uslovima

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Travnik prilikom usvajanja Nacrta Budžeta za 2022. godinu ustanovljeno je da su planirane nove stavke koje ranije nisu bile prepoznate budžetom, a tiču se prvenstveno mladih.

”Nacrt Budžeta obuhvata nekoliko novih stavki, a jedna od njih je izgradnja stanova za mlade bračne parove. Za sport je izdvojeno 271.000 KM. Naknada za porodilje koje su nezaposlene je znatno povećana, a kroz diskusiju sa vijećnicima smo vidjeli da su planirana povećanja za još neke stavke u budžetu.” izjavila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik, Vlatka Lovrinović, koja je napomenula da je Nacrt baziran na iznosu od oko 20,4 miliona KM, a Javna rasprava po ovom pitanju je 22.11. u 16 sati.

Na ovu stavku posebno se osvrnuo i načelnik Kenan Dautović, koji je naglasio da će ovo biti veliki podsticaj mladim parovima u Travniku.

”Obavijestit ću nađe građanke i građane da se iznos od otprilike 500.000 KM, koji je ”ležao” i kupila se ne baš velika kamata, prosljeđuje u namjenu kupovine stanova za mlade bračne parove u općini Travnik. Stanovi će biti ponuđeni mladima pod veoma povoljnim uslovima, ne da ih kupuju, nego da ih koriste.” izjavio je načelnik Općine Travnik.

popularno

Početak radne sedmica donosi snijeg u BiH

Nova radna sedmica trebala bi donijeti prvi snijeg u ovoj sezoni, ako je vjerovati meteorolozi. "Sutra u Bosni i...

Prevent Travnik traži rukovodioca proizvodnje

Prevent Travnik d.o.o. Travnik, članica Prevent Grupacije zapošljava blizu 300 uposlenika. Kombinacija stručnog tima i savremene tehnologije garantuje izuzetno...

Novi Travnik: Danas radari na četiri lokacije

Najavljene radarske kontrole za 28. 11. 2021. -PS NOVI TRAVNIK 15:00 do 17:00 sati M-16.4 Vodovod17:30 do 19:00 sati...

Srednjobosanske šume / Oglas za posao

Srednjobosanske šume / Šume SBK raspisuju oglas za zasnivanje radnog odnosa na određeno radno vrijeme. Prijem radnika na određeno...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!