5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

KOMENTAR: Koliko se (ne)isplati ugostiteljima u Novom Travniku otvoriti objekat?

Vlasnici ugostiteljskih objekata u Novom Travniku uglavnom svoj hljeb zarađuju od lokalnog stanovništva, tj. od građana naše Općine. Obzirom da naš grad nije sredina u koju navraćaju turisti, ili određena grupa ljudi koja će svoj novac ostaviti ovdje.

Tako je upitno koliko se vlasnicima ugostiteljskih objekata u Novom Travniku isplati otvoriti svoj objekat uz pridržavanje epidemioloških mjera koje nalažu određeni razmak između gostiju i sl.

Ovim mjerama najviše su na udaru vlasnici kafića, nargila barova i restorana.

Broj gostiju bit će ograničen, a to će najviše otežati manjim objektima u koje će npr. u jednom trenutku moći da uđe jako mali broj gostiju. A obzirom da je najavljeno kako će inspekcija nakon otvaranja objekata biti još aktivnija, mjera će se morati svi pridržavati jer rijetko ko će u ovo vrijeme rizikovati kaznu od nekoliko stotina KM.

Sa druge strane, obaveze prema državi su i dalje tu. Prihodi će biti dosta manji, a računi, osiguranja i drugi rashodi ostaju isti.

Tako da se postavlja pitanje – Koliko se uopšte isplati vlasnicima ugostiteljskih objekata, u ovom slučaju ovima u Novom Travniku, otvoriti prostor?

Popularni članci