5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Izvještaj MUP – a: kriminal, saobraćajni prekršaji…

Iz Ureda komesara je dato saopštenje za javnost o sigurnosnoj situaciju na području našeg kantona.

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

Dana 14.01.2020.godine u PS Bugojno prijavljeno je krivično djelo „Krađe“ u porodičnu kuću vlasništvo I.R. iz Bugojna, koja se nalazi u mjestu Gračanica, općina Bugojno. Tom prilikom, prema prijavi, iz kuće je otuđena znatna količina građevinskog i elektro materijala namijenjenog za ugradnju. Operativnim radom na terenu, policijski službenici PS Bugojno došli su do saznanja da su osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela A.K. rođen 1996.godine iz Bugojna i jedna maloljetna osoba. U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 2 slučaja  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 400 prekršajnih naloga, od kojih je 311 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 6 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Popularni članci