5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Fikret Hodžić sa računa firme Srebrena malina uspio podići 100.000 KM u kešu

Kako se “odmotava klupko” u vezi sa aferom nabavke respiratora za Federalnu upravu civilne zaštite putem firme Srebrenamalina Fikreta Hodžića, na površinu izbijaju mnogi zanimljivi detalji.

Jedan od njih je, kako saznajemo od dobro obaviještenih izvora, da je Fikret Hodžić 27. aprila, nakon što su svi mediji počeli već uveliko pisati o ovoj aferi, sa računa svoje firme podigao 100.000 maraka u gotovini.

Za sada je nepoznato zašto je odjednom podigao toliku sumu novca sa računa, tim prije što prema Zakonu o finansijskom poslovanju za takvo nešto mora imati “debeo” razlog. Međutim, izvjesno je da će te razloge morsti obrazložiti istražnim organima angažovanim na ovom slučaju.

Datum 27. aprila je u cijeloj ovoj priči zanimljiv i zbog još jednog detalja, a to je da je taj dan Fikret Hodžić, tačnije njegova firma Srebrena malina, dobila dozvolu od Agencije za kontrolu lijekova BiH za uvoz medicinske opreme i to mjesec i po nakon što je sa FUCZ-om sklopljen ugovor o nabavci i dva dana nakon što su respiratori isporučeni na sarajevski aerodrom.

U međuvremenu su SIPA i Tužilaštvo BiH o cijelom ovom slučaju pokrenuli istragu. Prije nekoliko dana, u okviru te istrage, pretresene su prostorije Srebrene maline, kada su oduzeta dva računara, poslovna dokumentacija i podaci sa trećeg računara, a jučer je blkiran račun firme u Privrednoj banci Sarajevo. U trenutku blokade na računu je bilo 1,1 milion KM.

Popularni članci