5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Federalni ministar Nerin Dizdar boravio u posjeti Novom Travniku

Federalni ministar za izbjegle i raseljene osobe, Nerin Dizdar (SDP), boravio je danas u posjeti Općini Novi Travnik.

Tom prilikom, ministar Dizdar sastao se sa načelnikom Općine Stjepanom Dujom, a sastanku su prisustvovali i zastupnik u Parlamentu FBiH Nijaz Helez (SDP) i šef kluba vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Novi Travnik, Besim Belegić.

Ministar Dizdar izrazio je volju za suradnjom sa lokalnom zajednicom kako bi ovo ministarstvo u budućnosti finansiralo projekte koji se odnose na povratnike i povratnička mjesta u Novom Travniku.

“Današnja posjeta ministra iz Vlade FBiH je veoma značajna za Novi Travnik jer se radi o ministarstvu izbjeglih i raseljenih osoba koje ima određena sredstva na raspolaganju za pomoć povratnicima. Niz je mogućnosti koje se mogu realizovati u budućem periodu kroz ministarstvo i zbog toga s moje strane iznimna zahvalnost ministru Nerinu Dizdaru za ovu posjetu jer je ista značajna za buduće djelovanje u našoj općini“, rekao je nakon sastanka Stjepan Dujo, i dodao:

U narednom periodu ćemo kroz zajedničku suradnju ovdje u Novom Travniku Federalnom ministarstvu aplicirati za određena sredstva kako bi uradili važne projekte ondje gdje je to najpotrebnije.”

Popularni članci