5.8 C
New York
Monday, July 22, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Zvanično potvrđeno: Prije nego se ubio, Sulejmanović likvidirao tri osobe, a tri ranio

Tri osobe su ubijene, a tri ranjene u krvavom pohodu pomahnitalog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, potvrđeno je i zvanično iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona. 

Nakon što je lociran i opkoljen, ubica je počinio samoubistvo.

Prethodno se uživo javio na društvenoj mreži Instagram, na kojoj je ranije objavio užasavajući snimak ubistva njegove supruge, kojoj je iz neposredne blizine pucao u glavu.

Nakon toga, nastavio je postavljati fotografije na ovoj društvenoj mreži.

Naprije je postavio fotografiju sa ubijenom ženom i kćerkom, a potom i fotografiju njega sa kćerkom.

U javljanju uživo na Instagramu najavljivao je da planira ubiti još osoba, te isticao kako mu to nije prvo ubistvo.

Rekao je da je ubio čovjeka, njegovog sina i svoju ženu, kao i da je “pucao na policajca, ali ne zna šta je s njim bilo”.

– Beba je dobro – napisao je – mislivši pritom na dijete koje se moglo vidjeti na snimku u lokvi krvi.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla za Faktor je potvrđeno da su tri osobe koje su ranjene u Gradačcu prevezene u ovu medicinsku ustanovu.

U Gradačcu je ranjen D. O. (23) koji je dovezen na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju gdje je pokušana reanimacija, ali je ovaj pacijent preminuo.

N. P. ima povrede donjih ekstremiteta i i smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Na UKC Tuzla dovezena je i žena incijala L. O. (54) koja ima prostrjelne ranu grudnog koša i trbuha. Ona je prvo zbrinuta na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, a potom je prebačena u operacionu salu.

Iz Tužilaštva TK potvrdili su da su svi ubijeni i ranjeni punoljetne osobe.

Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo.

– Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjela krim-policije PU Gradačac – kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Faktor

Popularni članci