5.8 C
New York
Monday, July 22, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Zelenski se zahvalio BiH na finansijskoj podršci i uvođenju sankcija Rusiji

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski objavio je kako se sastao sa Članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Denisom Bećirovićem te se zahvalio za finansijsku podršku i pridruživanje sankcijama EU protiv Rusije.

“Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao je sastanak s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem i članom Predsjedništva te države Denisom Bećirovićem, koji su došli u posjet našoj zemlji radi sudjelovanja na trećem samitu međunarodne Krimske platforme”, naveli su na oficijalnoj stranici ukrajinskog predsjednika.

Naglašeno je da se Zelenski zahvalio sugovornicima na finansijskoj podršci koju zemlja pruža Ukrajini i istakao važnost pridruživanja Bosne i Hercegovine politici sankcija EU prema Rusiji.

Foto: president.gov.ua

Foto: president.gov.ua

“Hvala vam na vašoj posjeti Ukrajini na Dan državne zastave, to je velika čast za nas. Također vam želim zahvaliti na podršci našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, na podršci i sudjelovanju na summitu međunarodne Krimske platforme”, rekao je Zelenski.

Volodimir Zelenski je izrazio zahvalnost Bosni i Hercegovini na podršci rezolucijama koje se tiču teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, posebno u okviru UN-a.

“Zelenski je s predsjedavajućim i članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine razgovarao o daljnjim perspektivama jačanja saradnje dviju zemalja, istaknuvši da Ukrajina i Bosna i Hercegovina dijele zajednički cilj – članstvo u Evropskoj uniji. Predsjednik je također izrazio nadu da će Bosna i Hercegovina naći priliku da se uključi u praktičnu implementaciju ukrajinske mirovne formule”, stoji na stranici.

Popularni članci