5.8 C
New York
Monday, July 22, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Zatvaraju se kladionice, frizerski saloni, nargila barovi…

Nakon višesatnog zasjedanja završena je prva vanredna sjednica Federalnog štaba civilne zaštite povodom novonastale situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa.Sjednica je organizovana nakon proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom korona virusa (COVID – 19) na području Federacije BiH.

Od sutra (srijeda, 18. mart), između ostalog, izdao je naredbu o obustavljanju rada svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, kladionicama, restoranima, pizerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovi, čajdžinicama, kafeima, frizerskim i kozmetičkim salonima i igraonicama…

Zabranjena su sva javna okupljanja.

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Građanima će na raspolaganju biti i dalje sve trgovine sa prehrambenim artiklima, pekare, apoteke i benzinske pumpe po dosadašnjem radnom vremenu.

“Naređuje se trgovinama osnovnim prehrambenim artiklima – supermarketi, tržnice, pekare, apoteke i benzinske pumpe na području fBiH da svoj rad organizuju po do sada prijavljenom radnom vremenu, uz osiguranje protoka kupaca i klijenata na način da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 1,5 metara između osoba uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera”, navodi se između ostalog.

Sve naredbe koje su izdate na području cijelog entiteta Federacija BiH stupaju na snagu 18. marta (srijeda) u 06:00 sati.

Popularni članci