5.8 C
New York
Sunday, February 25, 2024

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Hrvatske danas u Zagrebu

Zajednička sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske bit će održana danas u Zagrebu.

Nakon sjednice predviđeno je potpisivanje sporazuma i izjave za medije predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Na dnevnom redu zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade RH bit će niz zaključaka od zajedničkog interesa Bosne i Hercegovine i Hrvatske kojima će se dodatno unaprijediti bilateralni odnosi – navedeno je iz Vijeća ministara BiH.

Uoči zajedničke sjednice, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković će održati sastanak..

Vijeće ministara BiH je na sjednici 14. juna razmotrilo i usaglasilo Prijedlog materijala za razmatranje na zajedničkoj sjednici Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH.

Prijedlog sadrži tačke dnevnog reda iz osam oblasti, i to: Saradnja i pomoć Bosni i Hercegovini u procesu pristupanja Evropskoj uniji te prekogranična i razvojna saradnja; Odbrana, finansije, poljoprivreda, prostorno uređenje; Vanjska politika; Infrastrukturni projekti; Upravljanje granicama, migracijama i civilna zaštita; Zaštita okoliša; Nauka, obrazovanje, kultura i sport te Rad, socijalna zaštita, zdravstvo i mladi.

Popularni članci