5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Zabilježen novi smrtni slučaj od koronavirusa u BiH

Ministar zdravstva u RS-u Alen Šeranić obavijestio je javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u tom bh. entitetu.

On je kazao da je danas u Banjoj Luci preminula starija ženska osoba iz Ribnika koja je imala 80 godina.”Imamo prvu žrtvu koronavirusa u Republici Srpskoj. To je starija gospođa koja je jučer primljena na Kliniku za infektivne bolesti i kod koje je potvrđen koronavirus”, rekao je.

Primljena je s teškom kliničkom slikom i sa razvijenom upalom pluća. Bolovala je od niza hroničnih bolesti, saopćio je Šeranić.

Ona je bila u kontaktu sa osobom koja je pozitivna na koronavirus.

Trenutno na klinici u Banjoj Luci od 28 pacijenata njih 25 je sa srednje teškom kliničkom slikom i sa tri pacijenta na respiratoru.

Ministar Šeranić je kazao da je najvažnija poreporuka sa starije osobe da izbjegavaju grupisanje, da imaju socijalnu distancu i da uvijek budu obazrivi i oni i oni koji ih posjećuju.

“Najvažnije je da svi poštujemo preporuke koje imamo“, dodao je.

Ovo je do sada šesta žrtva koronavirusa u BiH, a prva u entitetu RS. U našoj zemlji do trenutka pisanja ovog članka ukupno je zaraženih 262, a pet osoba se oporavilo.

Situacija u bh. mjestima i gradovima u vezi sa koronavirusom:

Banja Luka – 104, Konjic – 21, Sarajevo – 15, Široki Brijeg – 12, Mostar – 10, Laktaši – 10, Bosanska Gradiška – 9, Tuzla – 8, Kozarska Dubica – 8, Bihać – 7, Goražde – 6, Teslić – 5, Zenica – 4, Prnjavor – 4, Grude – 4, Bijeljina – 4, Čelinac – 3, Modriča – 3, Kneževo – 3, Brčko – 3, Čitluk – 2, Tešanj – 2, Bosanski Brod – 2, Prijedor – 2, Derventa – 1, Kotor Varoš – 1, Novi Travnik – 1, Lukavac – 1, Breza – 1, Orašje – 1, Visoko – 1, Srbac – 1, Bosanska Krupa – 1, Ribnik – 1, Doboj – 1

(Klix.ba)

Popularni članci