5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

WHO pohvalio – BiH je provela sve mjere na vrijeme, rezultati su dobri

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ocjenuje da zemlje Zapadnog Balkana ispunjavaju sve propisane mjere, te da postižu dobre rezultate u borbi protiv korona virusa.

Posebno se dobro protiv pandemije nosi Bosna i Hercegovina, rečeno je u Regionalnom uredu WHO za Evropu na današnjoj press skonferenciji koja je održana u Kopenhagenu.

Vršiteljica dužnosti direktora za hitne operacije WHO za Evropu dr. Dorit Nitzan za N1 je kazala kako je BiH provela sve neophodne mjere na vrijeme. Sličnu sliku Nitzman i regionalni direktor WHO za Evropu dr. Hans Kluge daju i za ostatak regiona Zapadnog Balkana.

– Da, mi veoma usko radimo sa Zapadnim Balkanom i vlastima tamo. Imamo hub koji je smješten u Beogradu i sa timovima u svim zemljama uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Situaciju pratimo na dnevnoj bazi, dobijamo izvještaje o slučajevima i potrebama. Također pratimo i provođenje mjera. Naprimjer, mjere u Bosni i Hercegovini jer ih pratimo veoma blisko, su provođene korak po korak i ustvari Bosna i Hercegovina je bila jedna od zemalja koja ih je provela na vrijeme. Kao što smo čuli, virus ne zna granice i dolazi do nas iz različitih pravaca”, kazala je dr. Nitzan.

Dodala je kako veoma blisko rade sa svim zemljama Zapadnog Balkana i one rade svoj maksimum kada je ovo u pitanu.

Popularni članci