23 C
Novi Travnik
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Vlada SBK izdvojila 334.746 KM za ugostitelje kojima je bio ograničen rad

Vlada Srednjobosanskog kantona (SBK) usvojila je na današnjoj sjednici odluku o izdvajanju 334.746 maraka pomoći ugostiteljskim objektima kojima je od 30. ožujka, zbog pandemije koronavirusa, deset dana rad bio ograničen samo na otvorene terase.

Ministrica financija Mirjana Plavčić kazala je novinarima da je novac namijenjen za subvencioniranje dijela minimalne neto plaće, kao i dijela minimalnih doprinosa za 1.073 radnika.

“To znači da će za radnike u 346 ugostiteljskih objekata biti izdvojeno po 312 maraka”, kazala je ministrica.

Vlada SBK-a razmatala je i stanje proračuna u prva četiri mjeseca ove godine. Prihodi su iznosili 66 milijuna maraka, što je za šest milijuna manje u odnosu na plan.

“No, u odnosu na prva dva mjeseca ove godine, u ožujku i travnju je zabilježen rast javnih prihoda, što ukazuje i na određeno stabiliziranje gospodarskih tokova. Ukoliko ovaj trend bude nastavljen, nama će nedostajati blizu 20 milijuna maraka, ali čekat ćemo još dva mjeseca i onda ćemo predložiti Vladi način namirenja prihoda i vidjeti ćemo u kojem pravcu će to ići”, kazala je Plavčić.

Premijer SBK-a Tahir Lendo kazao je kako se od Federacije BiH očekuju transferi nižim razinama vlasti.

“Do kraja maja očekuju se transferi općinama, a nama ako dođe i u julu bit će dobro. U junu već morati razmišljati o nedostajućim sredstvima. Mart i april su bili dobri i ohrabruje da bi ta dinamika mogla biti nastavljena”, kazao je.

Ocijenivši da poslovne aktivnosti u SBK-u napreduju, Lendo je istaknuo kako je još teška situacija u niskoakumulativnim granama gospodarstva.

popularno

FOTO – “Novotravničko biserje” ugostilo BZK “Preporod” iz Viteza

KUD "Novotravničko biserje" održalo je zajednički koncert s BZK “Preporod” iz Viteza. Preko stotinu mladih se družilo u našem gradu, a građani...

Maturanti novotravničke gimnazije iz 1971. sastali se na 50 godina mature

Jedna jako lijepa priča dolazi nam iz našeg Novog Travnika. Nakon pedeset godina sastali su se maturanti novotravničke gimnazije iz 1971. godine.

Narandžasto upozorenje zbog očekivanih visokih temperatura

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka i vrlo visokih vrijednosti UV indeksa koji se očekuju...

Kod Kupresa Travničanin kamionom udario u medvjeda

Na magistralnom putnom pravcu Kupres – Šujica, u mjestu Poganac u petak u ranim jutarnjim satima dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!