5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Vlada Federacije BiH izmijenila odluku o raspodjeli 21 milion KM

Vlada Federacije BiH danas je izmijenila svoju spornu odluku o raspodjeli 21 milion KM nižim nivoima na način da će navedeni transfer biti preusmjeren Ministarstvu zdravstva FBiH koje bi trebalo kupiti opremu u navedenom iznosu, saznaje Klix.ba.

Naime, shodno odluci, medicinska oprema koja će biti nabavljena u cilju borbe protiv pandemije koronavirusa trebala bit biti raspodijeljena na zavode za javno zdravstvo kantona, koji će onda shodno procentima broja stanovnika i sl. dijeliti dalje nižim nivoima.

Kako saznajemo, za ovu odluku glasali su ministri iz SDA i SBB-a, dok ministri iz HDZ-a BiH nisu glasali, jer se nisu složili s ovakvom odlukom.

Također, ni ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara u konačnici nije dao svoj glas za ovu odluku buduću da prethodno nije usvojen njegov prijedlog na ovoj sjednici.

On je, naime, predložio je da se BPK,dodatno od 21 milion KM, transferiše i 2,9 miliona KM kao i 1,5 miliona KM Posavskom kantonu kao grant.

Kako je naveo, sve ostalo svakako je predloženo u tekuću rezervu Federalnog ministarstva zdravstva za nabavku medicinske opreme.

Popularni članci