5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Vitežani nakon prve bh. jahte u svijet šalju još jedan proizvod!

U firmi “Derubis Yachts” vlasništva Denisa Kraljevića stvoreni su svi uvjeti za serijsku proizvodnju luksuznih jahti koje će ploviti po Karipskim otocima.

– Prvi brod iz nove serije modela “42 fly” po prvi put će biti izložen u Sarajevu, najverovatnije ispred zgrade Narodnog pozorišta, što će ujedno biti i svjetska premijera – otkriva Kraljević za Avaz.

Međutim, pored jahti, firma radi na proizvodnji još dosta drugih proizvoda. Trenutno se radi na proizvodnji “bord-kuće”.

– To je specifičan proizvod i jedini u svojoj klasi koji za bazu ima trup luksuznog katamarana. To je velika novost u svijetu kuća na vodi i mislim da smo na tragu da i u tom segmentu dižemo ljestvicu kvalitete i namećemo nove standarde – govori on.

Ali ni to nije sve. Firma uspješno radi na novom proizvodu – luksuzne kamp kućice.

– Radi se o luksuznoj i futuristički dizajniranoj kamp-kućici, koja svojim dizajnom mijenja sliku svega do sada viđenog u tom svijetu. Postavili smo ciljeve, evropsko tržište postoji. Krajem godine idemo na najveći svjetski sajam karavana u Diseldorfu, gdje ćemo kao predstavnici iz BiH imati svjetsku premijeru – najavljuje Kraljević.

Kada je riječ o novom poduhvatu – kamp kućici – od ponedjeljka kreću u potragu za adekvatnim prostorom u BiH gdje bi mogli postaviti ozbiljnu proizvođačku liniju.

– Ideja je iskoristiti postojeće umjesto izgradnje novih proizvodnih hala. I oko ovog proizvoda namjeravamo okupiti tim kooperantskih firmi koje će sudjelovati na stvaranju ovog proizvoda – otkriva Kraljević za Avaz.

Popularni članci