2 C
Novi Travnik
Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021

Vilenica: Potpisani ugovori o zimskom održavanju puteva sa tri privatna preduzeća

Javno preduzeće “Vilenica-Vodovod“ d.o.o. Novi Travnik potpisalo je ugovor o zimskom održavanju lokalnih puteva na području Općine Novi Travnik u periodu od 15.11.2021. do 15.03.2022. godine. Ugovori su potpisani sa kompanijama “BRAĆA-BUS“ d.o.o, “Cuttec“ d.o.o. i “Medenik“ d.o.o.

Kako je precizirano ugovornim odnosnom, najveći dio dionica od ukupnih 97,89 kilometara održavat će podizvođači. Održavanje putnih pravaca vršit će se prema prioritetima koji su klasificirani u prvi i drugi prioritet. Prvi prioritet obuhvata svakodnevno održavanje relacija na kojima su uspostavljene autobuske linije i linije za prijevoz đaka, dok drugi prioritet čine relacije koje se čiste i održavaju po nalogu nadzornog organa.

S ciljem što bolje informiranosti građana u kontekstu zimskog održavanja, ispod navodimo dionice i podizvođače koji će raditi na zimskom održavanju.

popularno

Početak radne sedmica donosi snijeg u BiH

Nova radna sedmica trebala bi donijeti prvi snijeg u ovoj sezoni, ako je vjerovati meteorolozi. "Sutra u Bosni i...

Prevent Travnik traži rukovodioca proizvodnje

Prevent Travnik d.o.o. Travnik, članica Prevent Grupacije zapošljava blizu 300 uposlenika. Kombinacija stručnog tima i savremene tehnologije garantuje izuzetno...

Novi Travnik: Danas radari na četiri lokacije

Najavljene radarske kontrole za 28. 11. 2021. -PS NOVI TRAVNIK 15:00 do 17:00 sati M-16.4 Vodovod17:30 do 19:00 sati...

Srednjobosanske šume / Oglas za posao

Srednjobosanske šume / Šume SBK raspisuju oglas za zasnivanje radnog odnosa na određeno radno vrijeme. Prijem radnika na određeno...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!