5.8 C
New York
Friday, June 14, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Utvrđeno koliko je Sanjin Sefić vozio kobne noći kada je usmrtio Selmu i Editu

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti održano pretposljednje ročište Sanjinu Sefiću, koji se tereti za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule pješakinje Edita Malkoč i Selma Agić.

Vještak saobraćajne struke, Nedim Kamenjašević, danas će predstaviti novo saobraćajno vještačenje koje je radio po naredbi suda. Kako saznaje Klix, Sefić se te kobne noći kretao brzinom od 102,6 kilometara na čas pri čemu je na pješačkom prelazu kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Sefić je, dakle, 10. oktobra 2016. godine kretajući se brzinom većom od 100 kilometara na čas prošao kroz crveni svijetlo te udario studentkinje Editu Malkoč i Selmu Agić. Nakon tog čina, Sefić je pobjegao iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, a povrede koje je nanio pješakinjama bilo su kobne za njihov život.

U januaru iduće godine Sefić je izručen našoj državi, a u septembru 2018. Kantonalni sud u Sarajevu osudio ga je na 14,5 godina zatvora. Međutim, Vrhovni sud FBiH uvažio je žalbu Tužilaštva KS te je prvostepena presuda ukinuta i u toku je ponovljeni postupak.

Porodice Agić i Malkoč nadaju se kako će agoniji dugoj tri godine konačno doći kraj. Svjesni su da nikakva presuda ne može vratiti život Selme i Edite, ali će im definitivno pomoći da pronađu svoj mir.

Popularni članci