Uskoro počinje potpuna rekonstrukcija glavne saobraćajnice u Novom Travniku

627

U Maloj dvorani Općine Novi Travnik danas je potpisan niz infrastrukturnih ugovora od kojih posebno treba izdvojiti potpisivanje ugovora za projekt „Rekonstrucija gradske saobraćajnice Trg Zlatnih ljiljana – Kralja Tvrtka – Ive Andrića..

Vrijednost ovog ugovora iznosi 2.254.000 KM i radi se o najvećoj investiciji u Novom Travniku od poslijeratnog vremena, a koja je od velikog značaja za sve građane, kao i goste koji posjećuju naš grad.

„Radi se o prometnici kroz glavnu ulicu kroz grad, dakle od Trga Zlatnih ljiljana do Ulice Kralja Tvrtka i u konačnici do Ulice Ive Andrića. Projekt podrazumijeva cjelokupnu rekonstrukcija prometnice i trotoara sa svim oborinskim i kanalizacijskim cijevima, a predviđeni rok izvođenja radova iznosi 120 radnih dana. Novi Travnik će biti veliko gradilište!“,izjavio je nakon potpisivanja ugovora načelnik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo.

Radovi na glavnoj saobraćajnici uskoro bi trebali započeti, a duljina njihovog trajanja ovisi i od vremenskih (ne)prilika i drugih segmenata koji bi mogli utjecati na predviđenu brzinu izvođenja.

„Nakon potpisivanja ugovora i nakon dostave garancije od strane izvođača, te nakon isteka roka od potpisivanja ugovora u trajanju od 10 dana ide presjek i uvid u stanje na terenu, te uvid u projektnu dokumentaciju. Nakon tih procedura nadzor će s investitorom uvesti izvođača radova u radove i naša očekivanja su da radovi krenu početkom mjeseca rujna, ali uz utvrđivanje dinamike izvođenja radova i prometne regulacije u gradu s obzirom da se radi o prometnici duljine od 1400 metara i koja presjeca sve druge prometnice i manje ulice u gradu. Dakle, važno je uskladiti i usuglasiti svu dinamiku izvođenja radova s projektnom dokumentacijom i ciljevima izvođača koji bi u roku od 120 radnih dana trebao okončati radove. Tu također u obzir treba uzeti vremenske prilike i neprilike, ali presudno je da radovi budu kvalitetno izvedeni.“, kazao je Dujo.

Izvođač radova na glavnoj prometnici bit će „Struktura“ d.o.o. Jajce, dok će nadzor radova vršiti Institut za građevinarstvo „IG“ iz Banja Luke.

No, ono što sve građane „oduvijek muči“ je i dionica prometnice na ulazu u grad do kružnog toka, no kako je istaknuo načelnik i taj dio bi uskoro trebao biti u „novom ruhu“.

„Ulica Stjepana Tomaševića, odnosno dionica prometnice od kružnog toka do izlaza iz Novog Travnika uskoro bi također trebala biti rekonstruirana jer su u proračunu Općine predviđena sredstva za taj projekt. U skladu s time Općine je aplicirala prema Vladi FBiH kako bi osigurali dodatna sredstva i pokrenuli proceduru javne nabavke za izvođenje radova. Istina, ta prometnica je u jako lošem stanju i u sljedećoj fazi to je prioritetni projekt. Općina je sigurna u dio sredstava koji je predviđen proračunom, a svakim danom očekujemo odluku Vlade FBiH o dodjeli sredstava za aplicirani projekt. Ukoliko sredstva budu dostatna pokrenut ćemo rekonstrukciju Ulice Stjepana Tomaševića, što podrazumijeva i oborinske i kanalizacijske cijevi.“, istaknuo je Dujo.

(Notra.ba)