5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Upis djece u prvi razred školske 2020./2021. godine

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta SBK uputilo je informaciju za roditelje/staratelje o upisu djece u prvi razred školske 2020./2021. godine.

“Dragi roditelji/staratelji budućih prvašića,

S ciljem zaštite vaše djece i vašeg zdravlja, a kako bi spriječili širenje zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID 19) dostavljamo vam informaciju o načinu upisa djece u prvi razred osnovne škole.

Upis djece u osnovne škole u SBK za školsku 2020./2021. godinu obavit će se u razdoblju od 6.4. do 30.4. 2020. godine i to putem poziva koje će osnovne škole u SBK objaviti na svojim internet stranicama, s potrebnim informacijama za upis.

Prijavljivanje djece će se vršiti elektronskim putem, dostavljanjem popunjenog prijavnog obrasca, koji se nalazi web stranici, putem e-maila škole, putem telefona ili na adresu željene škole.

U prvi razred školske 2020./2021. godine će se upisati djeca koja do 1.6. 2020. godine navršavaju 6 godina života. Sukladno zakonu uz pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta i preporuke Povjerenstva za upis učenika u prvi razred, koje može dopustiti da obvezno školovanje počne jednu godinu ranije ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta, uz suglasnost Ministarstva.

O terminima dostavljanja ostale dokumentacije za upis u prvi razred, u skladu sa zakonom i točnim datumom utvrđivanja indikatora psihofizičke zrelosti djece za upis u prvi razred, škola je u obvezi pravodobno vas obavijestiti putem web stranice, i maila, telefonski, poštom i slično.

Pozivamo roditelje da blagovremeno izvrše ovu svoju zakonsku obvezu kako bi škole imale dovoljno vremena da se kvalitetno pripreme za prijam prvašića i početak nove školske godine, za koju se nadamo kako će početi u normalnm uvjetima i okolnostima.

Popularni članci