5.8 C
New York
Wednesday, February 21, 2024

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

U Travniku pronađena droga

KRIMINALITET

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 9 krivičnih djela.

Dana 10.04.2020.godine oko 12,00 sati u Ulici Šumeće, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, izvršili su kontrolu i pregled lica A.M. rođen 1998.godine iz Travnika. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina smeđe materije upakovane u PVC zamotuljak za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana oko 14,15 sati u ulici Kraljice Katarine, općina Kreševo, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila VW PASSAT kojim je upravljao A.H. rođen 1980 godine. Tom prilikom, kod suvozača M.H. rođen 1993.godine iz Kreševa pronađena je određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih lica se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 38 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 15 saobraćajnih nezgode u kojima je 1 lice teže povrijeđeno.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 54 prekršajna naloga, od kojih je 8 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

Popularni članci