11.8 C
Novi Travnik
Nedjelja, 16 Maja, 2021

U Travniku i Donjem Vakufu hapšenja i pretresi zbog trgovine narkoticima

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona koordiniranim aktivnostima uspješno su realizovali tri akcije usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Tako su 29.04.2021.godine oko 12:40 sati u mjestu Klade, općina Donji Vakuf, policijski službenici PS Donji Vakuf u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Travnik i timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres putničkog motornog vozila marke Fiat Tipo, koje koristi M.D. rođen 1987.godine iz Donjeg Vakufa.

Tom prilikom pronađena je pvc vrećica sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje, navodi se iz MUP-a SBK.

Na osnovu operativnih saznanja do kojih se došlo u prethodnoj akciji, oko 15:45 sati u ulici Tepeđik, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su pretres kuće i pratećih objekta, kao i putničkog motornog vozila Seat Leon, koje koristi D.K. rođen 1984.godine iz Travnika. Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i digitalna vaga za precizno mjerenje.

U nastavku aktivnosti oko 18 sati u ulici Vajzovića sokak, općina Donji Vakuf, policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i policijskih službenika PS Donji Vakuf izvršili su pretres kuće i pratećih objekta, kao i putničkog motornog vozila koje korist M.Z. rođen 1983.godine iz Donjeg Vakufa.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe općinskog suda Bugojno. Tom prilikom je pronađena određena količina materija za koju se sumnja da su opojne droge cannabis i speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i jedan pištolj call. 7,62 mm marke Beretta sa pripadajućom municijom.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije i vatreno oružje sa pripadajućom municijom su oduzeti, a osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

popularno

Novi Travnik: Sinovi šehida podigli zastavu u Šenkovićima

Drugog dana Ramazanskog bajrama u našoj državi obilježava se Dan šehida. Ovaj dan obilježava se i u novotravničkim selima,...

Općina Novi Travnik sufinansira popravke krovova na objektima zajedničkog stanovanja

Na stranici Općine Novi Travnik objavljen je Javni poziv za sufinansiranje popravke krovova na objektima zajedničkog stanovana u Novom Trvniku.

Saobraćajna nesreća u Novom Travniku

Večeras oko 22 sata dogodila se saobraćajna nesreća na raskrsnici kod Sportske dvorane u Novom Travniku, prenosi Drukčiji. U...

Džemat Lisac: Uručene vakufname IZ braći Mujić Ferzi i Muji i sestri Hasibi

Jutros su prije klanjanja bajram namaza uručene Vakufname islamske zajednice u BiH braći Mujić Muji i Fejzi, te njihovoj sestri Hasibi.
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!