5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

U Konjicu četiri slučaja zaraze, 436 osoba u izolaciji

Epidemiolog Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona, kazao je da se na području Konjica u izolaciji nalazi 436 osoba.

Riječ je o podatku koji dolazi nedugo nakon potvrde da su u tom hercegovačkom gradu identificirana četiri slučaja zaraze koronavirusom. Također, kaže Avdić, u posljednja 24 sata u izolaciju su poslane 163 osobe.

“Ti ljudi se obilaze i provjerava se da li se pridržavaju određene izolacije. U Konjicu smo našli nultog pacijenta, državljanina Srbije, i trenutno obrađujemo kontakte, a taj dio posla obavljamo s kolegama iz Jablanice”, rekao je Avdić.

Kako je dodao, svi inficirani su građani Konjica, a što se tiče testiranja, intenzivno se radi i hitnost čina se određuje epidemiološki.

“Oni koji se trenutno ne mogu testirati molimo da ostanu kućama. Svi će biti obuhvaćeni testiranjem s vremenom”, rekao je Avdić.

On je za kraj pojasnio da će uskoro biti pojačan centar informativnih poslova kako bi se efikasnije odgovaralo na pozive građana.

Popularni članci