5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

U FBiH zaraženo 58 ljekara i medicinskih radnika

Ove podatke na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu iznio je član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje Goran Čerkez.

– Ovim se pokazuje da je broj testiranja u odnosu na onaj prvi period prilično povećan. Imamo dana kada dosežemo cifru i preko 700 testiranja. U prosjeku dnevno obolijevaju 32 osobe, i sa tim možemo biti apsolutno zadovoljni u ovom trenutku, ali to ne znači da se možemo opustiti – navodi Čerkez.

Ističe da je u periodu od 2. do 9. aprila u FBiH bilo 227, a od 9. do 15. aprila 159 novih potvrđenih slučajeva koronavirusa.

– Dakle, ta neka stabilnost postoji i ona je isključivo rezultat mjera. Ona nije rezultat nestajanja virusa ili bilo čega drugog, osim ovih mjera koje su dale svoje rezultate – dodao je Čerkez.

Odgovarajući na upit novinara koliko je do sada ukupno zaraženo ljekara i zdravstvenih radnika u FBiH i kakvog su zdravstvenog stanja, Čerkez je rekao da ih je ukupno 58 zaraženih, te da je izvršeno više od 500 testiranja.

– Prema posljednjim informacijama, njihovo stanje je stabilno – odgovorio je Čerkez.

Popularni članci