2 C
Novi Travnik
Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021

Tužilaštvo SBK potvrdilo optužnicu zbog prevare

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Jihed Hedhili zbog počinjenog produženog krivičnog djela računalne prijevare  iz člana 395. stav 1.  u vezi sa članom 55. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Optuženom se stavlja na teret da je s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist i time drugom prouzrokuje imovinsku štetu, iskoristio nepažnju oštećenog J.J. te krišom uzeo podatke sa bankovne kartice, nakon čega je podatke iskoristio tako što je neovlašteno proveo tri elektronske transakcije u iznosima od po 200,00 KM, te u iznosu od 1.000,00 KM, koji novac je sa računa oštećenog otvorenog u Raiffeisen banci prebacio na virtualni račun koji je prethodno otvorio na ime E. J. kod sportske kladionice Williams d.o.o. Banja Luka, i koji novac je podigao u poslovnici navedenog društva u Sarajevu i time pričinio štetu oštećenom u ukupnom iznosu od 1.600,00 KM.

Za krivično djelo računalne prijevare iz člana 395. stav 1. krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine propisana je kazna zatvora od 6 (šest) mjeseci  do 5 (pet) godina.

Optužnica je potvrđena od strane Općinskog suda Travnik.

Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Podsjećamo na načelo presumpcije nevinosti koje definiše da se niko ne može smatrati krivim dok mu se krivica ne dokaže pravosnažnom presudom.   

popularno

Početak radne sedmica donosi snijeg u BiH

Nova radna sedmica trebala bi donijeti prvi snijeg u ovoj sezoni, ako je vjerovati meteorolozi. "Sutra u Bosni i...

Prevent Travnik traži rukovodioca proizvodnje

Prevent Travnik d.o.o. Travnik, članica Prevent Grupacije zapošljava blizu 300 uposlenika. Kombinacija stručnog tima i savremene tehnologije garantuje izuzetno...

Novi Travnik: Danas radari na četiri lokacije

Najavljene radarske kontrole za 28. 11. 2021. -PS NOVI TRAVNIK 15:00 do 17:00 sati M-16.4 Vodovod17:30 do 19:00 sati...

Srednjobosanske šume / Oglas za posao

Srednjobosanske šume / Šume SBK raspisuju oglas za zasnivanje radnog odnosa na određeno radno vrijeme. Prijem radnika na određeno...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!