24 C
Novi Travnik
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Treći domaći investitor u ovoj godini u “Neobarju”

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo danas je u prostorijama Općine Novi Travnik treći put od početka godine bio u prilici potpisati ugovor o prodaji parcele za izgradnju poslovnog objekta u industrijskoj poslovnoj zoni “Neobarje”.

Naime, poduzeće “M.D.Z. energy d.o.o.” Novi Travnik kojeg zastupa direktor Zdenko Vukić podnijelo je početkom godine zahtjev za kupovinu parcele a radi gradnje poslovnog objekta.

Ovo novotravničko poduzeće ima u planu graditi proizvodno-poslovni objekt na parceli od 6 976 m2 a kako su okrenuti obnovljivim izvorima energije nadaju se da će doprinjeti popularizaciji korištenja energije sunca i vjetra.

Zdenko Vukić zahvalio se načelniku Općine Novi Travnik na brzini realizacije zahtjeva poduzeća „“M.D.Z. energy d.o.o.” Novi Travnik te izrazio vjerovanje da Novi Travnik možemo učiniti prepoznatljivom točkom promocije i korištenja obnovljivih izvora energije.

(TNTportal)

popularno

Javni oglas za prodaju zemljišta u ulici Kulina Bana

JAVNI OGLAS o prodaji neizgrađenog građevnog zemljišta radi izgradnje individualnog stambenog objekta putem Javnog nadmetanja – licitacije, u ulici Kulina Bana u...

Danas radari na dvije lokacije u Novom Travniku

Najavljene radarske kontrole za 04. 08. 2021. -PS NOVI TRAVNIK 08:00 do 09:30 sati M-16.4 Stojkovići (BP Ti-Oil)10:30 do...

MIZ Novi Travnik: Konkurs za prijem imama u džemat Lisac

Medžlis islamske zajednice Novi Travnik raspisuje konkurs za prijem imama, hatiba i mualima u džematu Lisac, MIZ Novi Travnik.

Vlašićki zrak daje vrhunski rezultat: Mesud Pezer je u finalu Olimpijskih igara!

Mesud Pezer nastupio je u kvalifikacijskoj grupi B s nekim od najboljih bacača kugle na svijetu, a već u drugom pokušaju je...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!