10.8 C
Novi Travnik
Nedjelja, 16 Maja, 2021

Treći domaći investitor u ovoj godini u “Neobarju”

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo danas je u prostorijama Općine Novi Travnik treći put od početka godine bio u prilici potpisati ugovor o prodaji parcele za izgradnju poslovnog objekta u industrijskoj poslovnoj zoni “Neobarje”.

Naime, poduzeće “M.D.Z. energy d.o.o.” Novi Travnik kojeg zastupa direktor Zdenko Vukić podnijelo je početkom godine zahtjev za kupovinu parcele a radi gradnje poslovnog objekta.

Ovo novotravničko poduzeće ima u planu graditi proizvodno-poslovni objekt na parceli od 6 976 m2 a kako su okrenuti obnovljivim izvorima energije nadaju se da će doprinjeti popularizaciji korištenja energije sunca i vjetra.

Zdenko Vukić zahvalio se načelniku Općine Novi Travnik na brzini realizacije zahtjeva poduzeća „“M.D.Z. energy d.o.o.” Novi Travnik te izrazio vjerovanje da Novi Travnik možemo učiniti prepoznatljivom točkom promocije i korištenja obnovljivih izvora energije.

(TNTportal)

popularno

Novi Travnik: Sinovi šehida podigli zastavu u Šenkovićima

Drugog dana Ramazanskog bajrama u našoj državi obilježava se Dan šehida. Ovaj dan obilježava se i u novotravničkim selima,...

Općina Novi Travnik sufinansira popravke krovova na objektima zajedničkog stanovanja

Na stranici Općine Novi Travnik objavljen je Javni poziv za sufinansiranje popravke krovova na objektima zajedničkog stanovana u Novom Trvniku.

Saobraćajna nesreća u Novom Travniku

Večeras oko 22 sata dogodila se saobraćajna nesreća na raskrsnici kod Sportske dvorane u Novom Travniku, prenosi Drukčiji. U...

Džemat Lisac: Uručene vakufname IZ braći Mujić Ferzi i Muji i sestri Hasibi

Jutros su prije klanjanja bajram namaza uručene Vakufname islamske zajednice u BiH braći Mujić Muji i Fejzi, te njihovoj sestri Hasibi.
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!