2 C
Novi Travnik
Ponedjeljak, 29 Novembra, 2021

Veliki uspjeh – Travničani napravili aplikaciju koju je preuzelo 10 miliona ljudi

Živimo u svijetu gdje svi imamo pametne telefone, pa i oni najmađi. Uređaje koji su prepuni raznih aplikacija koje nam olakšavaju život i lagano nam postaju rutina. Jedna takva aplikacija dolazi nam iz Travnika, od jednih savim običnih marljivih ljudi sa ogromnom motivacijom i dobro smišljenim planom rada koji već sada daje rezultate.

Ovo je jedan kratki intervju o novom kalkulatoru koji će, sada već sigurno biti svjetski prepoznatljiva aplikacija. Više pročitajte u nastavku teksta.

Šta je to CalCon Calculator, pojašnjenje za nas “obične ljude”

CalCon Calculator je startup fokusiran da izgradi najveću i najraznovrsniju ponudu kalkulatora i konvertera u svijetu.

Ovaj masivni projekat započet je još 2019. godine. Tada su Mersad i Enver iz Travnika imali ideju za nekoliko mobilnih aplikacija, koje su do sada preuzete na preko 10 miliona mobilnih uređaja. Nakon što su dokazali svoju stručnost, Mersad i Enver su osnovali kompaniju sa Kickstart Mobile-om, startup inkubatorom iz Varšave.

Često trošimo mnogo vremena tražeći pravu formulu za školu, posao, dvostruki i trostruki popust na artikle, povećanje plate, konvertovanje valuta ili rješavanje ostalih svakodnevnih životnih problema. Ovo je glavni razlog zašto smo pokrenuli naš flagship: CalCon Calculator. Kada bismo za sve kalkulacije tražili posebnu aplikaciju, ili bismo odustali ili ostali bez memorije na telefonu. Potrebna nam je jedna aplikacija za sve moguće kalkulatore. U našoj aplikaciji, osim velikog i stalno rastućeg izbora naših kalkulatora i konvertera, korisnici mogu praviti vlastite, za tačno one probleme koje imaju.” – kazao je Enver Suljić, suosnivač kompanije.

Trenutno platforma ima na stotine kalkulatora i konvertera za svakodnevno korištenje i učenje.

Mobilna aplikacija za jednostavno kreiranje i korištenje kalkulatora

Da biste kreirali kalkulator koji će vam ubrzati svakodnevne procese, dovoljno je skinuti CalCon Calculator mobilnu aplikaciju (Android ili iOS). Kreiranje se bazira na prevlačenju varijabli na kalkulator, i povezivanje istih formulama. Toliko je jednostavno. Aplikacija se iz dana u dan proširuje novim i kao što su grafikoni, slajderi, slike, dinamički tekstovi,…

Ukoliko ste profesor i želite da pomognete svojim studentima da interaktivno uče vaš predmet, ovo je jedinstvena prilika da unaprijedite vašu nastavu. U svakom kalkulatoru koji napravite možete vidjeti formule i rješenja korak po korak.

Web stranica za istraživanje zabavnih i korisnih kalkulatora

Na CalCon Calculator web stranici nalazi se mnoštvo kalkulatora, sa informacijama koje će vam pomoći pri radu ili učenju. Na stranicama kalkulatora možete naći objašnjenja korištenih formula, terminologiju, pa čak i zanimljivosti vezane za datu tematiku.

Najvažniji dio ovog projekta je zajednica. To je ono što je CalCon Calculator u svojoj srži: platforma koja omogućava svakome da kreira i dijeli svoje kalkulatore. Konačni cilj je da korisnik ima jednu aplikaciju koja će biti dovoljna za sva računanja i konverzije.

Više detalja o ovom inovativnom alatu, kao i testiranje istog, možete vidjeti na www.calconcalculator.com.

Pored ovako detaljnog teksta nismo odoljeli, a da ne postavimo još par pitanja:

Kada je aplikacija napravljena i puštena na trgovine s obzirom da je projekt počeo 2019. godine?

2019. godine smo počeli sa izradom do sada 18 aplikacija koje su skinute preko 10 miliona puta. Kako smo ih kreirali, tako smo ih i pustali na Google Play. Mozete ih naći na linku. Na iOS takodjer imamo 3 aplikacije, one su na linku.

Kako ste došli u saradnji sa startup kompanijom iz Varšave?

Upoznali smo klijenta preko freelancer platforme, te nakon nekog vremena smo kreirali zajedničku kompaniju.

Aplikacija za lakše računanje… šta podrazumijeva?

Nasa flagship aplikacija, CalCon Calculator, je mobile i web aplikacija koja u sebi ima mnoštvo kalkulatora i svakodnevno dodajemo nove kalkulatore i konvertore. Ovo je aplikacija koju promovišemo. Imamo cilj da budemo prvi u svijetu. Tu se nalaze kalkulatori za svakodnevni život kao što su racunanje godina, konverzija valuta, jedinica za masu, temperaturu… Osim toga, imamo i stručne kalkulatore koje se vezuju za mašinstvo, medicinu, finansije,…

Koji su dalji ciljevi i planovi? Da li već sada imate u planu ili u razvitku neke app?

Plan nam je da nastavimo razvijati ovu aplikaciju, i da u njoj korisnici mogu naći kalkulator za apsolutno sve.

Da li se za ovaj prozivod može reći da je upotpunosti rađen u Bosni i Hercegovni?

Da, upravo tako i veoma je važno to istaći, to maksimalno promovišemo jer je važno da svijet prepozna naše resurse u BiH.

Kazao je Enver Suljić, suosnivač kompanije

(Nove-info)

popularno

Početak radne sedmica donosi snijeg u BiH

Nova radna sedmica trebala bi donijeti prvi snijeg u ovoj sezoni, ako je vjerovati meteorolozi. "Sutra u Bosni i...

Prevent Travnik traži rukovodioca proizvodnje

Prevent Travnik d.o.o. Travnik, članica Prevent Grupacije zapošljava blizu 300 uposlenika. Kombinacija stručnog tima i savremene tehnologije garantuje izuzetno...

Novi Travnik: Danas radari na četiri lokacije

Najavljene radarske kontrole za 28. 11. 2021. -PS NOVI TRAVNIK 15:00 do 17:00 sati M-16.4 Vodovod17:30 do 19:00 sati...

Srednjobosanske šume / Oglas za posao

Srednjobosanske šume / Šume SBK raspisuju oglas za zasnivanje radnog odnosa na određeno radno vrijeme. Prijem radnika na određeno...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!