5.8 C
New York
Monday, July 22, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Svečano otvorenje Plazma Sportskih igara mladih ove godine u Novom Travniku

Danas je u sali Općinskog vijeća Novi Travnik održana pres konferencija povodom održavanja manifestacije “Plazma Sportske igre mladih”, koje će ove godine svečano biti otvorene u našem gradu.

Na konferenciji se ispred organizatora predstavila Naida Hadžidedić koja je predstavila ovogodišnji program i sadržaj samih igara.

“Ove godine nam je posebna čast da vas možemo pozdraviti iz Novog Travnika, zapravo predstaviti Novi Travnik kao jedan od tri velika regionalna centra, s obzirom na to da ćemo svečanu ceremoniju otvaranja Plazma Sportskih igara mladih BiH otvoriti naredne sedmice u Novom Travniku. Tako se Novi Travnik pridružio Beogradu i Velikoj Gorici koji su inače domaćini otvorenja u tim zemljama.”, naglasila je Hadžibegović.

20230605_110428-1170x527.jpg

Prisutnima se obratio i sam načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo koji je izrazio sreću i zadovoljstvo da se Plazma Sportske igre mladih ponovno održavaju u našem gradu.

“Meni je osobno zadovoljstvo drugi put za redom u Novom Travniku podržati održavanje manifestacije Plazma Sportske igre mladih. Kroz zajedničku suradnju došli smo na ideju da ove godine bude otvaranje regionalnih igara Sportske igre mladih u Novom Travniku. Jako je značajno da u sklopu Dana općine Novi Travnik koji se obilježavaju tijekom cijelog ovog mjeseca imamo i Sportske igre mladih. Dakle u našem gradu 12. i 13. lipnja se održavanju Sportske igre mladih sa svečanim koncertom povodom ovih igara ali i povodom samog rođendana našeg grada. Iznimno nam je zadovoljstvo, kako i u prošloj godini tako i u ovoj da imamo kvalitetan sadržaj za našu djecu u Novom Travniku.”, izjavio je načelnik Stjepan Dujo.

20230605_110433-1170x527.jpg

Plazma sportske igre mladih su najjače amatersko takmičenje u Europi. Posljednjih pet godina su i najveća sportska manifestacija prema broju učesnika. Projekt je počeo u Splitu prije 27 godina, davne 1996. godine, nakon čega se ta lijepa sportska priča proširila na Bosnu i Hercegovinu gdje su aktivnosti počele prije 13 godina.

Ove godine sklopljen je ugovor s košarkaškim i rukometnim savezom BiH. Namjera je animirati što veći broj djece da se prijave na takmičenja, te tako popularizirati ova dva sporta.

Popularni članci