5.8 C
New York
Monday, July 15, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Stjepan Dujo će biti kandidat za načelnika Novog Travnika

Aktuelni načelnik Novog Travnika, Stjepan Dujo, bit će kandidat za ovu poziciju i na lokalnim izborima koji će se održati u prvoj sedmici oktobra ove godine.

“Drage moje Novotravničanke i Novotravničani,

u trenucima kada je Zastupnički dom usvojio Zakon o Gradu Novom Travniku, ponizno vas obavještavam kako sam večeras prihvatio kandidaturu Općinskog odbora HDZ-a BiH (uz podršku HDZ-a 1990 i HSS-a Stjepana Radića) za mjesto gradonačelnika našeg Grada!

Ovaj status službeno ćemo dobiti u nekoliko narednih tjedana kada Zakon potvrdi i Dom naroda, no već sada, ponos koji osjećam želim podijeliti sa svima vama, jer smo svi zajedno zaslužni za to.

Iako smo na usvajanje ovog Zakona čekali više od dvije godine, želim vjerovati da isti dolazi u pravi trenutak, kao kruna ogromnog, četverogodišnjeg rada i truda.

Dolazi kao dokaz da su taj rad, promjene i projekte prepoznali i drugi, da se za naš Grad čulo diljem BiH ali regije i to konačno, po pozitivnom. Dokaz da smo od totalno zapuštene općine postali predvodnici u mnogo čemu i to ne samo u Kantonu Središnja Bosna.

Osobno sam zadovoljan odrađenim ali i tek sada svjestan koliko posla još ima, od infrastrukture, do društvenog razvoja i ono najvažnije, stvaranja istinskih pomaka i uvjeta kako bi i naši sugrađani diljem Europe konačno počeli razmišljati o povratku. Umoran jesam ali i spreman na još četiri godine rada zajedno sa svima vama. Nošen vašom energijom i idejama, zahvaljujem na kandidaturi i podršci i nadam se mogućnosti da nastavimo razvijati naš Grad za sve!,” napisao je Dujo na svom Facebook profilu.

Popularni članci