5.8 C
New York
Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

SRAMAN SNIMAK: “Nož, žica, Srebrenica” orilo u Banjoj Luci!

Derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Sarajeva odigran je proteklog vikenda u Banjoj Luci, a umjesto da se nakon utakmice priča o sjajnim potezima i punom stadionu, opet smo svjedočili scenama nezamislivim u 2020. godini.Proteklog vikenda je bilo izuzetno uzbudljivo u njemačkoj Bundesligi, a nekoliko utakmica prekinuto je zbog parola kojima su navijači vrijeđali vlasnika Hoffenheima Dietmara Hoppa. “Ku***n sin” pisalo je na parolama navijača nekoliko klubova u Njemačkoj. Zbog toga se kompletna Njemačka “digla na noge” i očekuju se oštre reakcije DFB-a.

Istovremeno smo u Bosni i Hercegovini vidjeli mnogo goru sliku na stadionu Borca u Banjoj Luci. Na internetu se pojavio videosnimak na kojem se vidi kako je prilikom izlaska navijača Sarajeva s Gradskog stadiona počelo skandiranje s istočne tribine, a publika je uzvikivala: “Nož, žica, Srebrenica”.

Nezamislivo je to u 2020. godini, skandirati, odobravati i veličati genocid. Nažalost, nije nešto što prvi put vidimo na terenima u Bosni i Hercegovini. Većina građana na ovakve i slične pojave samo odmahne rukom. Razlog? Razlog je to što su ovakva i slična dešavanja vidjeli već mnogo puta na našim terenima i što već 18 godina, koliko se igra Premijer liga BiH, nije urađeno apsolutno ništa kako bi se nešto slično spriječilo.

(Klix.ba)

Popularni članci