3.6 C
Novi Travnik
Sunday, December 10, 2023

Najčitanije ove sedmice

spot_img

Povezani postovi

Snježna bajka na Vlašiću obradovala ljubitelje planine i strane turiste

Na bh. planini Vlašiću jutros je preovladavala prava snježna bajka. Snježni prekrivač obradovao je ljubitelje planine i zime pa su mnogi subotu odlučili iskoristiti na čistom zraku iako je jak i hladan vjetar pokorio svu toplotu sunca stvarajući temperaturu od 0 stepeni Celzija.

Želeći otići daleko od gradske buke, i još uvijek van zimske sezone, istinski ljubitelji snijega i zime danas su se uputili na obližnje planine, a omiljena destinacije za građane centralnog dijela Bosne i Hercegovine je svakako Vlašić kod Travnika koji se jutros probudio pod bijelim pokrivačem.

Bijeli planinski vrhovi, šumske staze, temperatura od nula stepeni Celzija te jak vjetar Vlašić je bar nakratko, prije zimske sezone, pretvorio u istinski zimski ugođaj. Iako su sunčeve zrake prodirale kroz oblake, nisu mogle toliko ugrijati šetaće koji su iz ormara izvadili zimsku opremu.

Oni koji ipak vole uživati samo u zimskim prizorima, ugodno su posmatrali zimsku idilu iz ugostiteljskih objekata na Babanovcu i kompleksu Eko fis Vlašić dok je Vlašić blistav u svojoj bjelini već sredinom novembra obećavao uzbudljivu sezonu radosti na snijegu.

Snijeg na Vlašiću donosi ne samo vizualnu idilu već i uživanje u raznovrsnim zimskim aktivnostima koje počinju sa ovogodišnjim događajem Šankanje sredinom decembra, a i ski-openingom čim za to budu stvoreni uslovi na stazama.

Popularni članci