5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Sekretar Ureda za evropske integracije SBK Muhamed Softić pritvoren u Grčkoj

Sekretar Ureda za evropske integracije, fondove, odnose s javnošću i kvalitet prema međunarodnom standardu Srednjobosanskog kantona Muhamed Softić pritvoren je u Grčkoj pod optužbom za trgovinu ljudima.

S ovom informacijom kantonalnu vladu je upoznao premijer SBK Tahir Lendo (SDA) koji je kazao kako je od državnog Ministarstva vanjskih poslova zatražio i službenu informaciju.

  • I mi nemamo službenu informaciju. Dobili smo neslužbenu informaciju da je pritvoren i da je optužba za trgovinu ljudima, migrantima i izbjeglicama te da je u nekom procesu u Grčkoj. S te strane tražili smo službeno, ja kao premijer, akt od Ministarstva vanjskih poslova BiH da dobijemo službeno kakav je status našeg sekretara Ureda za evropske integracije i očekujemo da ćemo informaciju ubrzo i dobiti – rekao je Lendo na prošloj sjednici vlade.

Premijer je na sjednici kazao kako je Softić pritvoren na grčkoj granici prilikom odlaska na ljetovanje u tu državu.

SDP: SDA funkcioneri umjesto u EU – u evropski zatvor

Proces koje je grčko pravosuđe vodilo već duže vrijeme protiv ovog visokog SDA zvaničnika u Srednjobosanskom kantonu iznenadilo je samo neupućene, ali je pokazalo da koliko god da je naše pravosuđe sporo i neučinkovito, tako je pravosuđe zemalja Evropske unije – neumoljivo i nije obzirno prema funkcijama koje neko obavlja unutar Bosne i Hercegovine.

Na žalost, ova situacija s jednim od najbližih saradnika Premijera Vlade SBK, Tahira Lende, nimalo nije poljuljala nakanu ministara u sastavu Vlade SBK da lagano ovih dana ode na kolektivni godišnji, od kojih će možda, neko od njih, otići upravo u Grčku. Moralna neosjetljivost i bahatost je ponovo na djelu, pa ne samo da Premijer i Vlada nisu ponudili svoju ostavku, nego su pokušavali i sakriti ovaj predmet koji se već dugo vremena vodio na sudu u Grčkoj, sve do trenutka kada se Softić i fizički nije moga pojaviti na poslu zbog “službenog puta”.

A Srednjobosanski kanton s ovom vlašću koju predvodi SDA, je na dobrom putu, ne da se priključi evropskim integracijama, nego da se integriše u evropske – zatvore!

Popularni članci