5.8 C
New York
Wednesday, February 21, 2024

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Sarajevski osnovci iz Italije se vratili sa povišenom temperaturom, roditelji strahuju od koronavirusa

Nakon što se pojavila vijest na društvenim mrežama da su se djeca Osnovne škole “Grbavica II” vratila s ekskurzije iz Italije s povišenom temperaturom te da roditelji strahuju od korona virusa, odmah smo kontaktirali direktora ove škole. 

Naime, jedan od roditelja je komentirao u jednoj grupi na Facebooku kazavši da su djeca bila u Milanu te da imaju povišenu temperaturu, a odmah su, navodno, krenula u školu. Direktor škole Sabahudin Dino Bakal za “Avaz” je kazao da je u stalnom kontaktu s Ministarstvom zdravstva. 

– Bili smo u Milanu, vratili se u nedjelju, a u ponedjeljak smo bili na poslu. Po uputstvima epidemiologa, djecu smo vratili kućama, jer su nam rekli da djeca trebaju biti kući nekih 14 dana. I ja sam otvorio bolovanje. Djeca su zdrava. Nemaju nikakvih simptoma, umorna su od puta, ali nemaju simptome koronavirusa. Već dvije sedmice je epidemija gripe, prije naše ekskurzije. Tako da se radi o virusnoj gripi. S roditeljima sam u kontaktu i niko trenutno nema te simptome – istakao je Bakal.

Jedan od statusa na društvenim mrežama glasi: 

– Poslati djecu u školu koja su dan ranije došla iz Milana… Djeca su danas (jučer, op. a.) došla u školu s temperaturom od 40 stepeni. Ko je trebao da reagira? Zašto da sada roditelji druge djece strepe? Pa i da je obični virus, djeca bi trebala biti kući – pisalo je u statusu.

(Avaz.ba)

Popularni članci