11 C
Novi Travnik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Proces vakcinacije u Srednjobosanskom kantonu je jako usporen

Krizni štab civilne zaštite Srednjobosanskog kantona na današnjoj sjednici u Travniku razmatrao je aktuelnu epidemiološku situaciju te uputio apel građanima da shvate ozbiljnost situacije te poštuju propisane epidemiološke mjere jer je, kažu, u toku četvrti val pandemije.

Pozivaju se građani koji se do sada nisu vakcinisali da to učine što prije jer se bilježi stalni rast broja oboljelih. Među zaraženim koronavirusom prevladavaju nevakcinisane osobe. Posebno je zanimljiv podatak da je među onima koji su razvili tešku kliničku sliku više od 95 posto nevakcinisanih osoba“, kažu iz kantonalnog štaba.

Trenutno je u Srednjobosanskom kantonu 40 osoba hospitalizovano, dok je nešto više od 220 ljudi zaraženo, zadnji su objavljeni podaci.

Kad je u pitanju vakcinisanje, zadnji podaci govore da je prvom dozom vakcinisano 37.556 osoba, dok je drugu dozu primilo njih 21.115.

Proces vakcinisanja je jako usporen u našem Kantonu“, rekao je Anto Matić, ministar zdravstva i socijalne politike SBK/KSB.

Budite odgovorni prema sebi i prema svojim najbližima, učinite važan korak ka suzbijanju epidemije koronavirusa, vakcinišite se i sačuvajte zdravlje i živote“, stoji u apelu Kantonalnog štaba civilne zaštite Srednjobosanskog kantona.

popularno

Zakazana sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u Sali Općine u  četvrtak, 23.09.2021. godine, sa početkom u  10,00 sati.

Jak zemljotres zapadno od Tuzle osjetio se i u Novom Travniku

Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je oko 3 sata građane Novog Travnika. Radi se o zemljotresu sa epicentrom od...

Novi Travnik remizirao sa Kiseljakom

U šestom kolu Druge lige Federacije BiH Zapad NK Novi Travnik gostovao je lideru na tabeli NK Kiseljaku. Utakmica...

Kantonalni porezni ured Novi Travnik -Zapečaćeno 12 objekata, izdato 42 prekršajna naloga

Kantonalni porezni ured Novi Travnik i Kantonalni porezni ured Mostar dana 16. septembra 2021. godine izvršili su 52 djelomične inspekcijske kontrole (blic...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!