11 C
Novi Travnik
Utorak, 21 Septembra, 2021

Predsjedništvo BiH utvrdilo državni budžet od skoro milijardu KM, na potezu Parlament

U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine koje je utvrdilo prijedlog Budžeta državnih institucija.

“Budžet će biti predložen da se usvoji po hitnom postupku i bit će dostavljem u Parlamentarnu skupštinu BiH”, rekao je predsjedavajući Predsjedništva Šefik Džaferović nakon održane sjednice.

Prijedlog je ranije proslijedilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, odnosno Ministarstvo finasnija i trezora. Budžet iznosi 996 miliona KM i viši je za oko tri posto u odnosu na budžet prošle godine.

Državnim budžetom je između ostalog predviđen novac i za održavanje lokalnih izbora u novebru 2020. godine u iznosu od 4,2 miliona KM.

Također, servisiranje vanjskog duga iznosi 807,5 miliona maraka što je manje za 2 posto u odnosu na prošlu godinu. Tekući izdaci planirani su u iznosu 868,3 miliona maraka i manji su za 718 hiljada maraka u odnosu na godinu prije.

popularno

Zakazana sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Sedma redovna sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik održat će se u Sali Općine u  četvrtak, 23.09.2021. godine, sa početkom u  10,00 sati.

Jak zemljotres zapadno od Tuzle osjetio se i u Novom Travniku

Zemljotres jačine 3,6 stepeni potresao je oko 3 sata građane Novog Travnika. Radi se o zemljotresu sa epicentrom od...

Novi Travnik remizirao sa Kiseljakom

U šestom kolu Druge lige Federacije BiH Zapad NK Novi Travnik gostovao je lideru na tabeli NK Kiseljaku. Utakmica...

Kantonalni porezni ured Novi Travnik -Zapečaćeno 12 objekata, izdato 42 prekršajna naloga

Kantonalni porezni ured Novi Travnik i Kantonalni porezni ured Mostar dana 16. septembra 2021. godine izvršili su 52 djelomične inspekcijske kontrole (blic...
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Za preuzimanje sadržaja javite se redakciji portala!