5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Poznato u kakvom stanju se nalaze otac i sin iz BiH zaraženi koronavirusom

Direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović izjavila je da je stabilno zdravstveno stanje muškarca iz Banja Luke i njegovog sina, koji imaju koronavirus COVID-19.

“Dječak trenutno nema nikakvih tegoba, a tegobe respiratornih organa oca su, može se reći, prošle. Osjećaju se dobro, u stalnom smo kontaktu i ljekari na Univerzitetskom kliničkom centru vršle stalni nadzor nad njima”, rekla je Todorović za ATV.

Ona je dodala da je danas na koronavirus testirano 26 učenika Osnovne škole “Branko Ćopić”, od kojih 22 idu u razred sa zaraženim dječakom, kao i četiri učenika koja su bila u bliskom kontaktu s njim. 

“Testirano je i 12 nastavnika predmetne nastave u školi koji su boravili u tom razredu. Bliski kontakt podrazumijeva grljenje i ljubljenje i kontakt duži od 15 minuta na udaljenosti manjoj od dva metra”, rekla je Todorović i dodala da će djeca i nastavnici biti neko vrijeme u kućnoj izolaciji.

Ona je poručila građanima da ovi slučajevi zaraze ne predstavljaju epidemiju, te da ima mjesta za oprez, ali nikako za paniku.

U RS-u su do sada koronavirusom zaražene dvije osobe – otac i sin, koji su zbrinuti u UKC RS. Zaraženi muškarac vratio se iz Italije, gdje je radio.

Popularni članci