-2 C
Novi Travnik
Petak, 15 Januara, 2021
nove-info.com

Poznati detalji svirepog ubistva u Novom Travniku

Postupajući po prijavi krivičnog djela ubistva koje je izvršeno tokom noći, 09/10.12.2020.godine u mjestu Muholjići,općina Novi Travnik, službenici policije su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom poduzeli su niz mjera i radnji u cilju pronalaska i hvatanja počinilaca.

Naime, koordiniranim aktivnostima policijskih službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik i PS Novi Travnik izvršeni su pretresi na više lokacija, prikupljana su operativna saznanja na terenu, saslušan je veći broj svjedoka, te su poduzimane i druge mjere i radnje koje su bile usmjerene na rasvijetljavanje ovog djela U okviru ovih aktivnosti, između ostalog, pronađena je i automatska puška za koju se sumnja da je korištena za ubistvo.

Sve napred navedeno dovelo je do pronalaska i lišenja slobode osoba Ć.H. rođen 1994.godine iz Novog Travnika i još dva maloljetnika, koji su osumnjičeni za izvršenje predmetnog ubistva.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

“Motiv ubistva je novac. Osoba koja je ubijena i kojeg su likvidirali zet, te sin ubijenog i njegov maloljetni prijatelj, na računu u banci je imala određeni iznos novca. Trojac je napravio pakleni plan i likvidirao DŽ. R.”, kaže izvor blizak istrazi za portal Centralna.ba.

Pripadnici MUP-a SBK su pronašli oružje kojim je osoba ubijena.

Puška kojoj su izvršili ubistvo pronađena je u mjestu Šenkovići, u blizini puta. Trojac je priznao gdje ju je odbacio nakon ubistva”, dodao je isti izvor.

popularno

Zukića za predsjedavajućeg podržao i jedan vijećnik NiP-a

Na današnjoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Novi Travnik, izabran je novi predsjedavajući Općinskog vijeća Selver Zukić (SDA). Zukić, koji...

Selver Zukić novi Predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Travnik

Danas je u sali općine Novi Travnik održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik. Novu  većinu Općinskog vijeća Novi...

Zakazana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik zakazana je za četvrtak, 14.01.2021. godine. Sjednica će se održati u sali Općine...

NOVI TRAVNIK – U stanu pronađeno beživotno tijelo

U Novom Travniku je večeras u ulici Stjepana Tomaševića u stanu pronađeno beživotno tijelo muškarca.
8,536PratiocaLajkajte
785SljedbenikaPratite
4PretplatnikaPretplati se
error: Sadržaj je zaštićen!