5.8 C
New York
Tuesday, May 21, 2024
spot_img

Najčitanije ove sedmice

Povezani postovi

Potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom u FBiH

Testiranje koje je izvršeno tokom noći pokazalo je da je još jedna osoba pozitivna na koronavirusa sa područja Ilidže kod Sarajeva, potvrđeno je za Klix.ba sa KCUS-a.

Riječ je o ženskoj osobi koja je prije 14 dana došla iz Turske. Tokom noći rađena su još dva testa iz Sarajeva i Travnika, ali su na svu sreću bili negativni.

Podsjetimo, u srijedu navečer (sinoć) su potvrđena tri slučaja na Ilidži, a među njima je i kćerka 52-godišnje žene iz Hrasnice koja je preminula u utorak na putu do Doma zdravlja Ilidža, a kod koje je naknadno potvrđeno da je bila zaražena koronavirusom.

Trenutni broj zaraženih u Bosni i Hercegovini iznosi 178. Stanje u bh. gradovima i mjestima sada izgleda ovako:

Banja Luka – 80, Konjic – 17, Sarajevo – 9, Mostar – 9, Laktaši – 8, Široki Brijeg – 6, Kozarska Dubica – 5, Bihać – 5, Zenica – 4, Goražde – 4, Čelinac – 3, Kneževo – 3, Bijeljina – 3, Modriča – 2, Brčko – 2, Tešanj – 2, Bosanski Brod – 2, Prnjavor – 2, Bosanska Gradiška – 1, Derventa – 1, Novi Travnik – 1, Breza – 1, Orašje – 1, Visoko – 1, Srbac – 1, Teslić – 1, Bosanska Krupa – 1, Prijedor – 1, Grude – 1, Ribnik – 1. 

Popularni članci